Hockey för både killar och tjejer

Att det är fler killar än tjejer som spelar hockey är ingen hemlighet. Men hur får man fler tjejer att ta på sig skridskorna och ge sig ut på isen? Den frågan ställde sig Växjö Lakers som valt att starta en satsning på tjejer.


- Säsongen 2018/2019 drog vi igång vår satsning med prova på-dagar för tjejer. Förhoppningen var att det skulle dyka upp minst 50 stycken som ville testa hur det är att spela hockey. Intresset visade sig vara större än vi trodde och det kom 184 tjejer!

Det berättar Fredrik Sandberg som är försäljningschef på Växjö Lakers.

Ser ljust på framtiden

Av de 184 som var med första säsongen av satsningen var det drygt 70 som sedan fortsatte att träna hockey tillsammans på organiserade tider som Växjö Lakers ordnade. Säsongen 2019/2020 är det 164 tjejer som anmält sig till prova på-dagarna.


Fredrik berättar att tjejerna hämtas med buss direkt efter skolan och körs till VIDA Arena där de bjuds på mellanmål innan träningen startar. Någon utrustning behöver de själva inte ha med sig, Växjö Lakers erbjuder komplett utrustning till alla.


- Vi ser ljust på framtiden när det gäller hockey på damsidan. Det långsiktiga målet är såklart att också ha ett damlag här i Växjö Lakers. Vi är superglada och stolta över engagemanget som vår tjejsatsning har väckt, avslutar Fredrik.