Hockey för både killar och tjejer

Att det är fler killar än tjejer som spelar hockey är ingen hemlighet. Men hur får man fler tjejer att ta på sig skridskorna och ge sig ut på isen?

Säsongen 2018/2019 drog Växjö Lakers igång en satsning med prova på-dagar för tjejer. Tjejerna hämtades med buss direkt efter skolan och kördes till VIDA Arena där de bjöds på mellanmål innan träningen. Någon utrustning behövde de själva inte ha med sig, Växjö Lakers erbjöd komplett utrustning till alla.

Lag i regional juniorserie
- Satsningen på flickor har fortsatt och i dag har vi nästan 100 tjejer i den ordinarie verksamheten. Det har resulterat i att vi kan anmäla ett lag till juniorseriespel för tjejer. Juniorserien är ny inför säsongen 2023/2024 och det är ett viktigt steg i utvecklingen för både tjejer och för svensk damishockey, säger Johan Markusson, vd Växjö Lakers.

I serien spelar tjejer som är födda 2005 - 2009.

Ser ljust på framtiden

Prova på-dagarna för tjejerna gav en bra grund och inför säsongen 2023/2024 finns det sex anmälda tjejlag i olika serier. Målet framöver är att det ska finnas ett damlag i föreningen.

- Vi ser ljust på framtiden när det gäller hockey på damsidan. Målsättningen är såklart att ha ett damlag här i Växjö Lakers senast 2025. Vi är superglada och stolta över utfallet som vår tjejsatsning har genererat. Vi är också ödmjuka över det arbete som fortsättningsvis behöver göras för att bibehålla tillväxten, avslutar Johan.