Företaget

Sedan starten 1887 har vi på Växjö Energi arbetat nära alla som bor och verkar i staden. Även om mycket har förändrats sedan dess är vårt uppdrag det samma. Vi är helt och hållet fokuserade på att göra en bättre vardag för våra kunder – på ett så resurseffektivt sätt som möjligt och utan att vi sliter på framtiden.

El och fjärrvärme

Växjö Energi är ett energi- och kommunikationsföretag som ägs av Växjö kommun och vi tar vårt ansvar för samhällets utveckling på största allvar. I ansvaret ligger att producera fjärrvärme och el i vårt biobränslebaserade kraftvärmeverk Sandviksverket. Vi ansvarar också för utbyggnad av fjärrvärmenätet. Samtidigt ser vi till att Växjöborna får tillgång till el genom vårt elnät.

Fiber till alla

Ett annat viktigt område är Wexnet och uppdraget att leverera fiber, både i städerna och utanför. Vi bygger ut vårt bredband i snabb takt i Alvesta, Lessebo, Tingsryd och Växjö. I Wexnets öppna stadsnät råder fri konkurrens mellan olika leverantörer och som kund väljer du själv vilken eller vilka tjänsteleverantörer du vill använda utifrån just dina önskemål och behov.