Hoppa till huvudinnehållet

Elanslutning

Så här gör du för att ansluta ditt hus till vårt elnät.

Tre enkla steg

 1. Kontakta elinstallatör  
  Börja med att kontakta en behörig elinstallatör. Elinstallatören som du anlitat skickar in en föranmälan till oss på Växjö Energi. Vi behöver anmälan om enkel anslutning där el finns framdragen minst fyra veckor före anslutning samt anmälan om nyanslutning utan framdragen el minst fyra månader före anslutning.
 2. Beställning
  När vi har kontrollerat föranmälan skickar vi en offert på anslutningsavgiften till dig. Du beställer anslutningen genom att skriva under och skicka tillbaka offerten till oss. Därefter skickar vi en orderbekräftelse till dig.
 3. Elinstallatören utför arbete i er anläggning 
  När elinstallatören har färdigställt arbetet i er anläggning, skickar denna en färdiganmälan till oss som ett bevis på att anläggningen är färdig för att tas i drift. Efter vi har fått färdiganmälan drar vi in servisen och monterar elmätaren och släpper på spänning fram till elmätaren.

Vad kostar det?


Aktuell anslutningsavgift i pdf-format

Läs mer:
Tillämpningsbestämmelser för säkringskunder i pdf-format

Tillfällig anslutning

 1. Kontakta elinstallatör
  Börja med att kontakta en behörig elinstallatör. Elinstallatören som du anlitat skickar in en föranmälan till oss på Växjö Energi Elnät om tillfällig anslutning. Vi behöver denna anmälan minst två veckor före anslutning av den tillfälliga anläggningen.
 2. Anlitad elinstallatör förbereder den tillfälliga anslutningen
  Elinstallatören ställer dit byggskåp vid anvisad plats. När arbetet är slutfört gör elinstallatören en färdiganmälan till oss, vilket innebär ett klartecken på att installatören utfört sitt arbete och det är dags för oss att tillkoppla den tillfälliga anläggningen och montera elmätaren.
 3. Anslutning
  När vi har tagit emot föranmälan ser vi över vart vi kan ansluta den tillfälliga anläggningen. Byggskåpet får stå max 5 meter från vår anslutningspunkt. Kablaget efter byggskåpet ansvarar kund eller installatör för.

Vad kostar det?


Aktuell avgift tillfällig anslutning i pdf-format

Läs mer:
Tillämpningsbestämmelser för tillfällig anslutning i pdf-format