Förnybar fjärrvärme

Med fjärrvärme som produceras av 100 % förnybart biobränsle från skogen får du värme och varmvatten levererat tryggt, enkelt och bekvämt. Som fjärrvärmevillakund bidrar du dessutom till en bättre miljö.

Är du fjärrvärmevillakund hos oss? Då är du med och minskar utsläppen av växthusgaser med hela 1,5 ton per år! Det betyder att samtidigt som du får det varmt och skönt hemma bidrar du till en bättre miljö för alla. Ganska fantastiskt, eller hur?!

Statistiken kommer från en rapport av Profu, ett oberoende forsknings- och utredningsföretag och baseras på en genomsnittlig fjärrvärmevillakund hos oss.

Hur kan jag som fjärrvärmekund minska utsläppen av växthusgaser?

När vi eldar restprodukter från skogen för att göra fjärrvärme låter vi inte ångan som bildas gå till spillo. Vi tar tillvara på den och låter den driva en turbin som gör att vi samtidigt producerar el, klimatsmart el med andra ord!

Du som fjärrvärmekund är med och minskar utsläppen av växthusgaser med hela 1,5 ton per år! Det betyder att samtidigt som du får det varmt och skönt hemma bidrar du till en bättre miljö för alla.

Källa: Profu, oberoende forsknings- och utredningsföretag

 

Vi brinner för din värme

När vi producerar värme till dig och din familj använder vi förnybart biobränsle från skogen. Det vill säga grenar, toppar och andra rester från de småländska skogarna som annars hade gått till spillo. På så sätt bidrar fjärrvärmen till minskade koldioxidutsläpp. Det är dessutom ett av de mest driftsäkra och underhållsfria sätten att värma ditt hus.

Idag producerar vi fjärrvärme och fjärrkyla till cirka 8 000 villor och 1500 företag i Växjö med omnejd. Samtidigt som vi producerar värme skapas el. Drygt hälften av all el som används i det växande Växjö produceras av oss på Växjö Energi.

Är du intresserad av fjärrvärme?

Vi bygger ut fjärrvärmenätet kontinuerligt. Om du bor i ett område där fjärrvärmeledningar redan finns dragna har du stora möjligheter att ansluta dig redan nu. Då bidrar du också till en miljö som både håller för framtida generationer och för oss som lever idag.

Kontakta oss för att få veta om du kan ansluta dig till fjärrvärmenätet redan idag.

Fördelar med att vara kund hos oss