Fjärrvärme

Fjärrvärmen har många fördelar, men den främsta är att den sparar på vår miljö.

Vi brinner för din värme

När vi producerar värme till dig och din familj använder vi restprodukter från skogen, till exempel bark, spån och avverkningsrester som grenar och toppar. På så sätt bidrar fjärrvärmen till minskade koldioxidutsläpp. Det är dessutom ett av de mest driftsäkra och underhållsfria sätten att värma ditt hus.

Använda fjärrvärme och minska utsläppen av växthusgaser - hur går det ihop egentligen?

Jo, det är nämligen så att när vi eldar restprodukter från skogen för att göra fjärrvärme låter vi inte ångan som bildas gå till spillo. Vi tar tillvara på den och låter den driva en turbin som gör att vi samtidigt producerar el, klimatsmart el med andra ord!

Du som fjärrvärmekund bidrar alltså till förnybar och närproducerad el. Elen vi producerar tränger undan annan, mindre bra el som produceras utanför Sverige, från marknaden.

Smart va!?

 

Idag producerar vi fjärrvärme och fjärrkyla till cirka 7 000 villor och 700 företag i Växjö med omnejd. Samtidigt som vi producerar värme skapas el. Drygt hälften av all el som används i det växande Växjö produceras av oss på Växjö Energi.

Är du intresserad av fjärrvärme?

Vi bygger ut fjärrvärmenätet kontinuerligt. Om du bor i ett område där fjärrvärmeledningar redan finns dragna har du stora möjligheter att ansluta dig redan nu. Då bidrar du också till en miljö som både håller för framtida generationer och för oss som lever idag.

Kontakta oss för att få veta om du kan ansluta dig till fjärrvärmenätet redan idag.

 

Fördelar med att vara kund hos oss