Johan bidrar till en hållbar framtid

För Johan Anehall som jobbar som storkundsansvarig på Växjö Energi, är företaget en klockren arbetsplats - särskilt om du som Johan vill göra något bra för miljön.

 

Vad gör en storkundsansvarig på Växjö Energi?
I min roll träffar jag våra större företagskunder och försöker skräddarsy miljösmarta och prisvärda energi- och kommunikationslösningar. Jag arbetar inom vårt affärsområde Kraft och Värme men samarbetar hela tiden med mina kollegor i bolagets övriga affärsområden som Bredband och Elnät.

Hur trivs du på Växjö Energi?
– Jag trivs hur bra som helst. Uppdraget vi har, att vara en naturlig infrastrukturaktör och en del av Växjöbornas vardag, är en stor del av att man tycker det är så roligt. Växjö Energi är en klockren arbetsplats, särskilt om du är intresserad av att göra något bra för miljön.

Tre saker som ger dig energi på jobbet?
– Att vi utmanar oss själva hela tiden, att vi jobbar med ständiga förbättringar och mina härliga kollegor. Att ha kul på jobbet är otroligt viktigt, då blir också resultatet bland medarbetarna mycket bättre.

Vad är det roligaste du varit med om på jobbet?
– Vi fick nyligen ett klimatbokslut som visar vilken nytta Växjö Energi och våra fjärrvärmekunder gör för klimatet, det skulle jag nog säga som topp ett. Det var en riktigt häftig läsning faktiskt. Dels visar det att vi som bolag är på väg i rätt riktning och så visar det att invånarna i Växjö kommun är miljöhjältar utan att veta om det.