Tillsammans skapar vi julglädje

Många förknippar julen som en glädjefylld högtid med god mat, julklappar och många skratt tillsammans med familj och släktingar. Men tyvärr är det inte så för alla. I år är det extra tufft för många familjer med ökade kostnader för mat, el och bränsle till bilen och med stigande räntor. Vi förstår att många känner oro inför vintern och vill därför hjälpa till för att de mest utsatta i samhället ska få en bättre jul.

Skänker julklappar till utsatta barn

Under slutet av november och fram till i mitten av december samlade vi in julklappar till barn som behöver en bättre jul. Alla medarbetare som ville köpte eller skänkte en julklapp till barn i olika åldrar. Julklapparna skänktes sedan till insamlingen ”Ensam julgran söker klappar” som är ett initiativ av Nordic Choice Hotels. I Växjö kan alla som vill skänka julklappar och lägga under granen i deras hotellobby.

Medarbetare på Växjö Energi lägger julklappar under en gran
Överlämning av julklappar som våra medarbetare har köpt eller skänkt i Hotel Royal Corners lobby.

Läs mer om insamlingen Ensam julgran söker klappar

Lokala julgåvor

I år ger vi en julgåva till Kvinnojouren Blenda och Diakonicentrum i Växjö. Kvinnojouren Blenda i Växjö ger hjälp och stöd åt kvinnor och barn som är utsatta för våld i nära relation. Diakonicentrum i Växjö är ett öppet rum som välkomnar människor oavsett tro eller nationalitet. Här kan ensamma, hemlösa eller de som på annat sätt befinner sig i en utsatt livssituation söka stöd och hjälp.

Vi ger en julgåva på 10 000 kronor, 5000 kronor till vardera organisation. Pengarna används till kvinnor och barn som fått lämna allt och söka skydd och till hemlösa eller ensamma som behöver få ett ljusare liv.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Tillsammans ser vi till att skapa julglädje i Växjö!