Student

Energi är en spännande bransch, helt avgörande för att vardagen ska fungera. Hos oss på Växjö Energi kan du göra skillnad på riktigt och samtidigt ha kul på jobbet. Du är vår framtid!

Examensarbete

Vi välkomnar kreativa och nyfikna studenter att skriva sitt examensarbete hos oss på Växjö Energi. Vi hoppas att vi kan erbjuda spännande och konkreta uppslag till olika examensarbeten inom energi.

Genom ditt arbete får vi en viktig uppgift belyst av en utomstående, som med öppen blick ser möjligheter och lösningar som vi själva kanske inte har uppmärksammat. Välkommen med din ansökan!

Praktik

Är du intresserad av att göra praktik eller sommarjobba hos oss är du välkommen att höra av dig till personal@veab.se.

Vi har ett begränsat antal praktikplatser. I första hand prioriteras du som har behov av praktik för din utbildning. För att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt behöver du ange vilken eventuell utbildning du går och vilken specialinriktning du har samt var inom företaget du vill jobba.

För dig på låg- och mellanstadiet

Energi är kul för stora och små. Därför har vi samlat material och filmer anpassade för åldrar 6-15 år där alla kan lära sig mer om hur energi fungerar. Du kan bland annat kolla på film om el och lösa kluriga experiment. Är du lärare kan du ta del av lärarhandledning och material på roliga aktiviteter och utmaningar för att lära sig om energi på ett kul sätt.

Av säkerhetsskäl kan vi inte ta emot studiebesök för de här åldrarna. Säkerheten går först! Vi har tagit fram filmer där alla kan besöka oss digitalt och få en rundvandring på Sandviksverket.


För dig på högstadiet

Studiebesök

Vi välkomnar skolklasser från högstadiet och uppåt på studiebesök på Sandviksverket i Växjö. Lär dig om hur vi skapar värme och el av grenar och bark från skogen och få en inblick i hur värmen kommer till villor och fastigheter i vår vackra stad.

Fyll i en förfrågan så återkommer vi. Du kan också besöka oss digitalt genom vår film där vi presenterar en rundvandring på Sandviksverket.

Inspirerande föreläsningar om teknik och energi

Vi på Växjö Energi erbjuder högstadieskolorna i Växjö kommun möjligheten att få mer kunskap och se möjligheterna med teknik- och energiyrken genom ECC, Energy Competence Centers, energiföreläsningar. Det finns flera olika lösningar kring konceptet, vi kan anordna större event eller hålla i en timmes föreläsning antingen fysiskt eller digitalt. En eller ett par representanter från vår verksamhet följer alltid med för att kunna besvara frågor eller delta i samtal kring föreläsningens innehåll.

Låter det intressant? Som lärare kan du anmäla intresse för initiativet genom att fylla i en intresseanmälan. Vi kontaktar dig så planerar vi för ett innehåll som passar er. 

Läs mer:
Vad är teknikföreläsningar? Se film på YouTube
Artikel om inspirationsföreläsning i Växjö på Energiföretagens webbplats

Framtidsspanarna

Under en vecka i början på sommarlovet får du som är tjej och som slutat åttonde klass möjligheten att vara med om roliga övningar och utmaningar i teknikens tecken.

Du kanske aldrig ens har tänkt tanken att syssla med något tekniskt i framtiden? Det spelar ingen roll – nu har du chansen att få lite koll på energibranschen. Kanske passar den dig perfekt! I dagens moderna samhälle är värme, el och bredband självklart. De gör vår vardag både enklare och säkrare – oftast utan att vi tänker på det. Men hur ser framtidens energi- och kommunikationslösningar ut? Och vilka behov finns idag jämfört med om tio år? Det behöver vi hjälp att lära mer om.

Jobba som framtidsspanare

Framtidsspanarna är ett koncept med syfte att få fler tjejer intresserade av teknikyrken och energibranschen. Du får övningar som varvas med information och teori som kan hjälpa dig få upp ögonen för den spännande framtidsbransch som vi jobbar inom varje dag. Du får även åka på en rad olika studiebesök.

Som framtidsspanare under en vecka presenterar du resultatet av ett förbestämt uppdrag i filmformat för vår företagsledning. Detta ger oss på Växjö Energi ett stort värde som vi tar med oss i vårt utvecklingsarbete. Deltagandet likställs med ett sommarjobb och ersätts därefter.

Ansökan till årets framtidsspanare är inte öppen än.