Hoppa till huvudinnehållet

Poolvärme

Visste du att du som är fjärrvärmekund även kan värma poolen med fjärrvärme? Enkelt, prisvärt och dessutom 100 % förnybart.

På sommaren har vi ett överskott av värme, vilket gör att vi kan erbjuda dig ett extra förmånligt pris för pooluppvärmning. Precis som din vanliga fjärrvärme produceras värmen till din pool i vårt kraftvärmeverk. Här eldar vi med 100 % förnybart biobränsle från skogen.

Med vår energismarta poolvärme får du rabatt på ditt fjärrvärmepris under perioden 1 maj till 30 september.

Skicka intresseanmälan

Vad kostar det?

Under poolvärmesäsongen, 1 maj–30 september, betalar du ett mycket lågt energipris, 146 kr/MWh, för fjärrvärmen till din fastighet. Utöver energipriset tillkommer en månadsavgift. Din ordinarie fasta månadsavgift betalar du som vanligt.

  Fast pris Energipris
Vinter 365 kr/mån 648 kr/MWh 
Sommar 775 kr/mån 146  kr/MWh 

Alla priser är angivna inklusive moms.

"Vi är väldigt nöjda med vår poolvärme"

Längtar du också efter en lång och härlig sommar vid poolen? Vi har träffat Marcus Johansson, som värmer familjens pool med fjärrvärme.

"Vi är väldigt nöjda med vår poolvärme"

Längtar du också efter en lång och härlig sommar vid poolen? Vi har träffat Marcus Johansson, som värmer familjens pool med fjärrvärme.

Hur går anslutningen till?

Det är viktigt att du kontaktar en behörig rörinstallatör för att få hjälp med att koppla fjärrvärmen till poolen.

Ofta går det att ansluta poolen direkt till husets befintliga värmesystem. Det behövs en extra poolvärmeväxlare som ansluts till husets fjärrvärmeanläggning. Tala med din poolleverantör som kan rekommendera lämplig modell för just din poolstorlek.

Tips!

  • Använd varmvatten redan när du fyller poolen
  • Täck poolen när den inte används så sparar du energi.
  • Kontakta oss eller din VVS-firma om du har tekniska frågor om installationen.