Poolvärme

Visste du att du som är fjärrvärmekund även kan värma poolen med fjärrvärme? Enkelt, prisvärt och dessutom 100 % förnybart.

Fördelar med poolvärme

 • Tyst uppvärmning – vår poolvärme är i stort sett helt ljudlös.
 • Prisvärt – på sommaren har vi ett överskott av värme, vilket gör att vi kan erbjuda dig ett extra förmånligt pris för pooluppvärmning. Med vår energismarta poolvärme får du rabatt på ditt energipris under perioden 1 maj till 30 september.
 • Tar liten plats – med poolvärme värms poolen upp med hjälp av en separat poolvärmeväxlare som ansluts till den befintliga fjärrvärmeanläggningen. Poolvärmeväxlaren tar liten plats.
 • Dubbel miljönytta – precis som din vanliga fjärrvärme produceras värmen till din pool i vårt kraftvärmeverk. Här eldar vi med 100 % förnybart biobränsle från skogen. Fjärrvärmen i Växjö gör dubbel nytta eftersom vi även tillverkar förnybar el genom att vi tar tillvara på ångan som bildas när fjärrvärme produceras. 

Beställ poolvärme

Vad kostar det?

Under poolvärmesäsongen, 1 maj–30 september, betalar du ett mycket lågt energipris för fjärrvärme och poolvärme till din fastighet. Utöver energipriset tillkommer en månadsavgift.

  Fast pris Energipris
Vinter 383 kr/mån 681 kr/MWh 
Sommar 793 kr/mån 164  kr/MWh 

Alla priser är angivna inklusive moms.

"Vi är väldigt nöjda med vår poolvärme"

Längtar du också efter en lång och härlig sommar vid poolen? Vi har träffat Marcus Johansson, som värmer familjens pool med fjärrvärme.

"Vi är väldigt nöjda med vår poolvärme"

Längtar du också efter en lång och härlig sommar vid poolen? Vi har träffat Marcus Johansson, som värmer familjens pool med fjärrvärme.

Hur går anslutningen till?

 • 1

  Beställ poolvärmeväxlare

  Ofta går det att ansluta poolen direkt till husets befintliga värmesystem. Det behövs en extra poolvärmeväxlare som ansluts till husets fjärrvärmeanläggning. Kontakta din poolleverantör som kan rekommendera lämplig modell för just din poolstorlek och beställ en poolvärmeväxlare.

 • 2

  Beställ poolvärme

  Fyll i vårt beställningsformulär och skicka en anmälan om poolvärme till oss.

 • 3

  Installation av poolvärmeväxlare

  Kontakta en behörig rörinstallatör för att få hjälp med att koppla fjärrvärmen till poolen.

 • 4

  Färdigt avtal

  Efter att du har fått ett bekräftelsemejl från Växjö Energi om att avtalet för poolvärme börjat gälla är anslutningen klar.

Energismarta tips!

 • Använd varmvatten redan när du fyller poolen.
 • Täck poolen när den inte används så sparar du energi.