Växjö Energi utökar satsningen på laddinfrastruktur

Växjö Energi satsar vidare på laddinfrastrukturen i Växjö med omnejd och i ett första steg har man fått i uppdrag av Växjö kommun att ta över alla deras publika laddplatser.

Vi vill bidra till ett hållbart samhälle på flera olika sätt. Därför är vi med och utvecklar laddinfrastruktur för elfordon genom att utöka antalet publika laddstolpar, vilket är en förutsättning för att öka antalet elfordon i samhället.

- Andelen elbilar ökar hela tiden och en viktig del i omställningen är att det finns såväl publika laddlösningar som säkra och effektiva lösningar för att ladda hemma, säger Erik Tellgren, vd Växjö Energi.

Just nu pågår ett initialt arbete med att ta över Växjö kommuns befintliga laddare och från och med 1 juli kommer de publika laddarna på Norrtull att hanteras av Växjö Energi för att i nästa steg ytterligare öka antalet laddplatser runt om i kommunen. Våra laddstationer är anslutna till laddoperatören Mer som är ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge. För att ladda behöver du ladda ner appen Mer Connect Sverige. I appen kan du hantera ditt konto, start och stopp av laddning samt betalning.

Läs om våra publika laddplatser i Växjö