Växjö Energi erbjuder sommarjobb som Framtidsspanare

Växjö Energis uppskattade ”Energi för tjejer” går nu vidare under namnet ”Framtidsspanarna”. Sommarjobbet pågår under en veckas tid och vänder sig till tjejer som ska börja nian i höst och är nyfikna på ett framtida yrke inom energibranschen.

Under veckan kommer tolv tjejer att få gå på spännande studiebesök i anläggningarna på Växjö Energi och hjälpa till att omvärldsspana. Spaningen sker genom grupparbeten, där deltagarna är med och skapar korta filmer, som presenteras på avslutningsdagen. Tjejerna kommer också få testa maskinerna på Epic på Linnéuniversitetet.

– Energibranschen är en spännande bransch där det händer mycket och det vill vi ge fler tjejer chansen att upptäcka. Som det ser ut idag är det betydligt fler män än kvinnor inom tekniska utbildningar och yrken och vi behöver få fler tjejer att välja och stanna kvar i branschen. Den bilden är vi gärna med och förändrar! Framtidsspanarna är en viktig del i vårt arbete med jämställdhet och mångfald, säger Malin Lundmark, personalutvecklare på Växjö Energi.

Inblick i en spännande framtidsbransch

Framtidsspanarna vänder sig till tjejer som ska börja nian till hösten och är ett sommarjobb mot ersättning mellan den 13 och 17 juni. Syftet med veckan är att ge inblick i en spännande framtidsbransch och väcka intresse för en framtida karriär inom energi och teknik.

För mer information kontakta
Malin Lundmark, 0470-77 51 04, malin.lundmark@veab.se

Under måndagen och fredagen finns tillfälle för media att besöka projektet.