Tillgänglighet

Vi vill att så många som möjligt ska kunna ta del av innehållet på vår webbplats och arbetar kontinuerligt med att tillgänglighetsanpassa innehållet. Vi är medvetna om att det finns delar på webbplatsen som inte lever upp till alla krav. Växjö Energi följer de officiella riktlinjerna för hur man bör arbeta med webbplatser i offentlig sektor.

Lyssnafunktion och större teckenstorlek

Vi använder verktyget ReadSpeaker som ger dig möjlighet att få texten uppläst. Du kan även få texten med annan färg, större teckenstorlek och ladda ner ljuduppspelningen som en ljudfil.

Hur fungerar lyssnafunktionen?

För att använda funktionen klickar du på lyssnaknappen på hemsidans toppmeny. En spelare öppnas med olika alternativ.

I spelaren kan du:

  • Starta, pausa eller stoppa läsningen.
  • Justera volymen.
  • Klicka på ikonen för inställningar om du vill anpassa textstorlek, färg eller läshastighet.
  • Klicka på nedladdningsikonen för att ladda ner ljudfil.
  • Stänga spelaren.

Zoom

Du kan även göra innehållet på sidan större genom webbläsarens inbyggda zoom. Det finns ofta enkla genvägar för att använda funktionen som att hålla ner Ctrl-tangenten och +-tangenten.

Webbläsare

Sidor på Växjö Energis webbplats fungerar bra på datorer, mobiltelefoner och surfplattor samt på moderna webbläsare som Google Chrome, Edge, Safari och Firefox.

Ladda ner filer

Vi har ett flertal dokument på vår webbplats. Filformatet på dokumenten är pdf, som du kan läsa i vanliga gratisprogram som Adobe Reader.

Ladda ner Adobe Acrobate Reader

Länkar till dokument

Länkbeskrivningen berättar om dokumentets filformat. 

Externa länkar

När vi länkar till en annan webbplats öppnas sidan i ett nytt fönster. För att komma tillbaka till vår webbplats stänger du det nya fönstret. Länkbeskrivningen berättar om vilken webbplats du länkas till.