Tina får din vardag att funka

Tina Strömberg jobbar som elkraftsingenjör på Sandviksverket och tycker att det bästa med jobbet är att hon är omgiven av så kunniga, trevliga och bra kollegor.

 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
– Jag har väldigt varierande uppgifter. Senaste tiden har bland annat bjudit på upphandling av nya lågspänningsställverk, jag har provat batterier till nöddiesel, skrivit driftorder och förberett underhållet som ska utföras vid revisionerna.

Vad ger dig energi på jobbet?
– Det bästa är nog att jag är omgiven av så kunniga, trevliga och bra kollegor. En stor anläggning som Sandviksverket är väldigt komplex och utmanande och det gör att varje medarbetare får vara specialist på sitt område. Det finns alltid något nytt att lära sig och något att ta tag i. Sedan har vi superbra chefer, det är viktigt.

Hur är Växjö Energi som arbetsplats?
– Något jag uppskattar lite extra är kombinationen av ett utmanande jobb samtidigt som det finns möjlighet till balans i vardagen. På mitt förra jobb blev privatlivet och träningen ibland lidande då jag reste mycket i jobbet. Nu hinner jag träna, umgås med familjen, träffa vänner och köra motorcykel.

Det här med att heta Strömberg i efternamn när man jobbar elkraftsingenjör, är det något du brukar få kommentarer kring?
– Haha, nej faktiskt inte så ofta.