Växjö Energi erbjuder sommarjobb som Framtidsspanare

Sommarjobbet pågår under en veckas tid och vänder sig till tjejer som ska börja nian i höst och är nyfikna på ett framtida yrke inom energibranschen.

Under veckan kommer femton tjejer att få gå på spännande studiebesök på Växjö Energi och hjälpa till att omvärldsspana. Spaningen sker genom grupparbeten, där deltagarna är med och skapar korta filmer, som presenteras på avslutningsdagen. Tjejerna kommer också få göra ett besök på Holtab under veckan.

– Energibranschen är en spännande bransch där det händer mycket och det vill vi ge fler tjejer chansen att upptäcka. Som det ser ut idag är det betydligt fler män än kvinnor inom tekniska utbildningar och yrken och vi behöver få fler tjejer att välja och stanna kvar i branschen. Den bilden är vi gärna med och förändrar! Framtidsspanarna är en viktig del i vårt arbete med jämställdhet och mångfald, säger Malin Lundmark, personalutvecklare på Växjö Energi.

Inblick i en spännande framtidsbransch

Framtidsspanarna vänder sig till tjejer som ska börja nian till hösten och är ett sommarjobb mot ersättning mellan den 19–22 juni. Syftet med veckan är att ge inblick i en spännande framtidsbransch och väcka intresse för en framtida karriär inom energi och teknik.

För mer information kontakta

Malin Lundmark, 0470-77 51 04, malin.lundmark@veab.se