Ladda på offentlig plats

Vill du erbjuda laddning på en offentlig plats? Vi erbjuder laddlösning med flexibel betalningslösning för både kunder och besökare. Du väljer själv hur laddlösningen ska se ut. Vi samarbetar med det rikstäckande publika laddnätverket Mer.

Fördelar med publik laddning

 • Din laddstation marknadsförs via Mer’s publika laddnätverk.
 • Växjö Energi hjälper till med allt från rådgivning, bidragsansökan och planering till installation, drift och fakturering.
 • Laddlösningen kan enkelt anpassas och utvidgas efter behov.

Vi erbjuder

Laddlösning på offentliga platser

Få kickback på all publik laddning och marknadsför ditt varumärke i Mer's publika laddnätverk.

Pris: Lämnas på offert

Lösningen är flexibel och anpassas efter dina behov.

Skicka intresseanmälan
 • Laddhjälp dygnet runt
 • Kickback per kWh på all publik laddning
 • Laddstationen marknadsförs i Mer's mobilapp
 • Laddstolparna passar alla bilar
 • Din laddstation blir en del av Sveriges största publika laddnätverk Mer
 • Serviceavtal med felsökning på distans och service på plats
 • Förbrukningsstatistik som ger kunskap om besökarnas laddning
 • Dynamisk lastbalansering*

*Möjligt tillval. Du väljer själv hur din laddlösning ska fungera.

Service och underhåll

Med ett heltäckande serviceavtal görs löpande mjukvaruuppdateringar för att laddaren ska kunna kommunicera med bilen. Vi utför felsökning på distans och återkommande service på plats.

 

Enkel fakturahantering

Ni väljer själva priset för laddningen, har möjlighet att sätta specialpris till utvalda grupper och ni får kickback per kWh. Distribution, administration och fakturering sköter Mer. 

Möjlighet att ta ut detaljerad förbrukningsstatistik per laddare och användare, vilket gör det enkelt att hantera frågan om redovisning av drivmedelsförmån till Skatteverket.

Tillval

Dynamisk lastbalansering

Med dynamisk lastbalansering säkerställer du att laddhastigheten justeras kontinuerligt efter tillgänglig kapacitet i byggnaden. Bilarna laddas då så snabbt som möjligt utan att behöva betala för extra kapacitet. Detta säkerställer driftsäkerheten i anläggningen samtidigt som det är kostnadsbesparande eftersom ni slipper att göra en uppsäkring av elnätsabonnemanget.
Läs mer om lastbalansering

 

Boom av elbilar i Växjö

Växjö kommun planerar för upp till 180 laddstolpar i ett nytt parkeringshus i Växjö, plus andra laddstolpar i kommunen. Elkapaciteten och elsäkerheten ordnar Växjö Energi.

Boom av elbilar i Växjö

Växjö kommun planerar för upp till 180 laddstolpar i ett nytt parkeringshus i Växjö, plus andra laddstolpar i kommunen. Elkapaciteten och elsäkerheten ordnar Växjö Energi.

Om laddoperatören Mer

Tillgång till alla publika laddstationer
Användarna får en personlig laddbricka som även ger tillgång till Mer´s rikstäckande publika laddnätverk i Sverige och Norge. Laddstationerna är enkla att använda och passar alla laddbara bilar så att man snabbt kan komma vidare. Med Mer's app finns alltid närmsta laddstation tillgänglig direkt i mobilen.

Rikstäckande publikt laddnätverk
Med Mer's rikstäckande publika laddnätverk och enkla användarvänliga laddlösningar är du fri att göra och köra som du vill. Och skulle tekniken strula finns det alltid någon på Mer att prata med som är beredd att hjälpa dig vidare.

Mer består av företag i Sverige, Norge, Tyskland och Storbritannien som har många års erfarenhet av e-mobilitet. Mer Sweden AB ägs till 51 % av Statkraft och 49 % av Öresundskraft, Jämtkraft och Tekniska verken i Linköping. De brinner för att skapa den bästa möjliga laddupplevelsen, oavsett om det är hemma, på arbetsplatsen eller längs vägen. Läs mer om Mer's laddlösningar på Mers webbplats.