Automationsingenjör, Kraft och Värme

Om arbetsplatsen

Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden.

Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en automationsingenjör med inriktning mot process och kraftvärmeverk. I din roll skapar du förutsättningar för en verksamhet som kännetecknas av hög säkerhet och tillgänglighet.

Hos oss kommer du att arbeta med styrsystem, (Dcs-system), processdatorer, datakommunikation och se till att processerna fungerar på ett optimalt sätt. Du kommer att arbeta med programmering, drift, service- och underhåll på styr och driftövervakningssystemen. I rollen ligger även att planera/bereda ditt arbete, skapa rutiner, dokumentera samt medverka i projekt och förbättringsarbete. Du kommer att arbeta i ett dynamiskt team med engagerade kollegor och ha stora möjligheter att utvecklas professionellt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant teknisk utbildning, gärna på högskolenivå samt har goda kunskaper inom automation. Du har god samarbetsförmåga och kan använda din analytiska förmåga för att lösa problem och fatta välgrundade beslut. Du är noggrann i ditt arbete och levererar alltid hög kvalitet.

Har du kunskap inom styrsystemen Siemens T3000 eller Emerson Ovation är det meriterande. Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska och engelska språket, skriftligt och muntligt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Körkort för bil erfordras.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete i ett framgångsrikt företag genom intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid.

På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kommer en säkerhetsprövning genomföras som en del av rekryteringsprocessen.

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tillsvidareanställning

Omfattning : Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2024-08-18

Ansök tjänst

Kontaktperson

David Gillerfors
Gruppchef, El och automation
Telefon 070-814 47 93
 
Jon Vestman
Personalutvecklare
Telefon 0470-77 52 55
 
Facklig företrädare för Vision, Akademikerna, Seko, Sveriges ingenjörer eller Ledarna nås via Växjö Energis kundtjänst, telefon 0470-70 33 33.
 

Välkommen med din ansökan!