Bränslechef

Om arbetsplatsen

Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden.

Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.

Arbetsuppgifter

Växjö Energi söker nu bränslechef/strategisk bränsleinköpare som vill vara med och driva vårt arbete med att optimera våra bränsleinköp och säkra en stabil energiförsörjning. I rollen ingår du i ett team som ansvarar för den strategiska och operativa bränslehanteringen och produktionsplaneringen och rapporterar till sektionschefen för den enheten. Där har du det övergripande ansvaret för Växjö Energis upphandling av bränsle samt avtalshantering relaterat till bränslehantering så som transport, flisning och askhantering. Du ansvarar för att bränslet motsvarar uppställda kvantitets-, kvalitets- och miljökrav och säkerställer att våra kontrollrutiner utvecklas för detta, samt säkerställer att inköpsverksamheten följer gällande lagar, regler och hållbarhetsstandarder.

Du ansvarar för omvärldsbevakning kring bränslemarknaden samt förhandling och avtal om bränsle med leverantörer från skogsindustrin, sågverk och träförädlingsindustrin. Du har en avgörande roll i att etablera och stärka långsiktiga relationer med våra leverantörer/partners, och bidrar aktivt till analys av energimarknaden med fokus på bränsleinköp, identifiering av nya leverantörsmöjligheter och minimering av risker. Vi ser att du tar en aktiv roll att representera Växjö Energi i relevanta branschorganisationer och forum.

Tillsammans med vår bränslelogistiker samarbetar du med produktionsplanering och driftorganisation för att optimera flöden samt förbättra kraftverkets prestanda och effektivitet. Ni följer upp och utvärderar leverantörerna och initiera förbättringsåtgärder vid behov. Arbetet bedrivs både på kort sikt och med en längre taktisk horisont. Via våra anläggningar på Sandviksverket omsätter vi idag ca 800 GWh bränsle.

Rollen som bränslechef/strategisk bränsleinköpare är dynamisk med varierande arbetsuppgifter där vi tillsammans skapar en roll som passar dina behov och vår verksamhet. Hos oss får du chansen att bidra till en hållbar energiframtid genom att arbeta med spännande och innovativa projekt. Vi erbjuder även professionell utveckling och karriärmöjligheter så att du kan växa med oss. Låter det intressant? Vi utvärderar sökande löpande så sök tjänsten idag!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk bakgrund, gärna inom skog, ekonomi, energi eller logistik samt relevant arbetslivserfarenhet. Särskilt meriterande är utbildning som jägmästare eller skogvetare, erfarenheter inom skogsbransch/skogsbruk, biobränslemarknaden samt förhandlingsvana, exempelvis som virkesinköpare eller annan närliggande roll. Du trivs med att arbeta självständigt och i team, med ett starkt fokus på resultat och detaljer.

Som person är du strukturerad, noggrann och van att prioritera och fatta beslut. Vidare har du ett affärsmässigt förhållningssätt samt lätt för att skapa och underhålla nätverk för utveckling av långsiktiga affärsrelationer. Du har en analytisk förmåga och en god förståelse för hur marknaden fungerar. Du kan se hur olika faktorer påverkar varandra och hur det påverkar marknaden som helhet. Rollen innebär också att läsa och kommentera olika inlagor från myndigheter samt att göra muntliga presentationer inför interna och externa grupper.

Du rapporterar till chefen för bränsle och produktionsplanering, och som en del av ett engagerat team om 5 specialister/personer kommer du att axla en viktig roll i att driva kontinuerlig förbättring och måluppfyllelse. Tillsammans med övriga i produktionsorganisationen samarbetar du för att optimera processer, effektivisera flöden och säkra en stabil bränsleförsörjning.

På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kommer en säkerhetsprövning genomföras som en del av rekryteringsprocessen.

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tillsvidareanställning

Omfattning : Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2024-08-18

 Ansök tjänst

Kontakt

Henrik Larsson, Sektionschef, Strategi och operativ planering, telefon 0470- 73 43 10.

Jon Vestman, Personalutvecklare, telefon 0470-77 52 55.

Facklig företrädare för Vision, Akademikerna, Seko, Sveriges ingenjörer eller Ledarna nås via Växjö Energis kundtjänst, telefon 0470-70 33 33.

Välkommen med din ansökan!