Bränslelogistiker

Om arbetsplatsen

Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder – idag och i framtiden.

Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.

arbetsuppgifter

Vi söker nu en kommunikativ och driven problemlösare. Som bränslelogistiker har du det operativa ansvaret för affärsområdets bränsleförsörjning av fasta biobränslen och biooljor på våra produktionsanläggningar för fjärrvärme, fjärrkyla och el. I denna dynamiska roll kommer du att spela en avgörande roll i att optimera och effektivisera vår bränsleleveranskedja.

I din roll har du operativt ansvar för hanteringen på bränsleplanen och genom operativ styrning kommer du att driva och följa upp den dagliga bränslehanteringen. Du kommer även arbeta med att utveckla verksamheten för effektivare styrning mot överenskomna mål. Det kan handla om att utveckla såväl bränsle som arbetsrutiner vilket kan innebära nya utmaningar för organisationen att hantera. Det är också din uppgift att ta fram strategier för en optimal lagerhållning av bränsle samt att följa upp levererade bränslevolymer och ekonomi.

Du kommer att delta i kraftverksorganisationens operativa styrgrupp samt leda, motivera och stötta inhyrd personal inom ansvarsområdet. Det kommer även ingå en hel del kontakt med bränsleleverantörer, bränsletransportörer, avtalspartners samt myndigheter för nödvändig inrapportering av data samt hela driftorganisationen på vårt kraftvärmeverk Sandviksverket och våra närvärmeanläggningar. På Växjö Energi ansvarar vi alla för att främja ständig förbättring för arbetsmiljö och miljö.

Hos oss får du vara delaktig i spännande projekt för framtiden. Det handlar om förnybar energi, smart teknik och energieffektiva lösningar för både hushåll och företag. Tillsammans brinner vi för att åstadkomma en vanlig vardag och en annorlunda, mer hållbar framtid.

kvalifikationer

För att lyckas i den här rollen ser vi att du har en universitets- eller högskoleexamen med teknisk, ekonomisk, logistisk eller skoglig inriktning alternativt motsvarande praktisk erfarenhet. Har du erfarenhet av biobränsle, logistik eller operativt ledarskap är det meriterande.

Du är analytisk och planerande, tycker om att samarbeta med andra och bygger goda relationer, leder och motiverar på ett naturligt sätt. I den här rollen är det viktigt att vara strukturerad, och även om du trivs med att arbeta med andra så krävs det att man är självständig och trygg i sig själv och sin roll.

På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kan en säkerhetsprövning genomföras som en del av rekryteringsprocessen.

Vi ser gärna att du har intresse för förnybar energi, samhällsplanering och hållbarhetsfrågor.

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tillsvidareanställning

Omfattning : Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Vi tillämpar löpande urval, så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansök senast: 2024-08-25

 Ansök tjänst

Kontakt

Henrik Larsson, Sektionschef, 0470-73 43 10 (semester t.o.m. 240811)

Malin Lundmark, Personalutvecklare, 0470-77 51 04 (semester 240722-240818)

Facklig företrädare för Vision, Akademikerna, Seko, Sveriges ingenjörer eller Ledarnas nås via Växjö Energis kundtjänst, 0470-70 33 33.

Välkommen med din ansökan!