Smartare värme hemma

Bättre komfort, energibesparingar och jämnare temperatur. Med tjänsten Smart Värme kan du som är fjärrvärmekund hos Växjö Energi hålla koll på värmen i ditt hus via mobilen.

Via en app ställer du enkelt in den temperatur du vill ha hemma, sänker den när du är bortrest och följer din energianvändning över tid. Det gör att du kan optimera din energianvändning på bästa sätt.

Hyr eller köp

Smart Värme kostar 79 kr/månad med en bindningstid på 2 år. Du kan också köpa produkten för engångssumman 4 995 kr.

I priset ingår en inomhusgivare, vill du följa hur varmt det är i ytterligare utrymmen i ditt hem kan du beställa en extra givare. 

Produkten är enkel att installera själv men vi hjälper dig gärna till en
kostnad om 1000 kronor.

Beställ Smart Värme

Hur fungerar det?

Smart Värme är baserat på Ngenic Tune och består av tre dosor (en innegivare, en styrdosa och en gateway). Dosorna samlar in information om väder och temperatur och hjälper till att optimera ditt värmesystem. Du styr och övervakar värmen i ditt hus via en app i din telefon. För att använda produkten behöver du ett värmesystem som är kompatibelt med Ngenics utrustning. De flesta fjärrvärmecentraler är kompatibla.

  • Innegivaren mäter din inomhustemperatur och hur mycket solljus som kommer in i ditt hus.
  • Styrdosan mäter samtidigt temperaturen utomhus.
  • Gatewayen tar emot informationen och därefter sker beräkningar som bland annat är baserade på husets historik och din önskade temperatur. Sedan justeras ditt värmesystem för att du ska få maximal komfort till minimal kostnad.

För att använda Ngenics tjänster behöver du en internetuppkoppling. Du kan använda tjänsterna via webbläsaren i din dator eller via din mobiltelefon med operativsystemet iOS eller Android. Sök och ladda ner appen Ngenic Tune.