Smart värme

Med tjänsten Smart värme kan du som är fjärrvärmekund hos Växjö Energi hålla koll på och anpassa värmen i ditt hus via mobilen var du än är.

Vadå smart värme?

Via mobilappen anpassar du temperaturen du vill ha hemma, skapar planeringar när du är bortrest och följer din energianvändning över tid. Det gör att du kan optimera din energianvändning på bästa sätt.

Smart värme innehåller en inomhusgivare, gateway, styrdosa och app. Utrustningen tar hänsyn till bland annat temperatur, solinstrålning och husets värmedynamik. Det ger ökad komfort med en jämn och behaglig inomhustemperatur.

Vad kostar det?

Smart värme kostar 79 kronor per månad med en bindningstid på 2 år. Du kan också köpa produkten för engångssumman 4 995 kr. I priset ingår en inomhusgivare, vill du följa hur varmt det är i ytterligare utrymmen i ditt hem kan du beställa en extra givare. 

Smart värme är enkel att installera själv men vi hjälper dig gärna till en kostnad om 1000 kronor.

Beställ Smart värme

Så funkar det

Smart värme är baserat på Ngenic Tune och består av tre dosor: en innegivare, en styrdosa och en gateway. Dosorna samlar in information om väder och temperatur och hjälper till att optimera ditt värmesystem. Du styr och övervakar värmen i ditt hus via en app i din telefon. 

  • Innegivaren mäter din inomhustemperatur och hur mycket solljus som kommer in i ditt hus.
  • Styrdosan mäter samtidigt temperaturen utomhus.
  • Gatewayen tar emot all information från innegivaren och styrdosan och skickar vidare den till det digitala molnet.
  • I molnet möter innergivarens information algoritmer och husets historik plus din önskade temperatur. Resultatet blir en temperaturgrad.
  • Gatewayen får därefter tillbaka graden och slussar det vidare.
  • Styrdosan tar emot graden och pratar med ditt värmesystem som ser till att justera.

Detta behöver du

För att skaffa Smart värme behöver du:

  • Ett värmesystem som passar med Ngenics utrustning. De flesta fjärrvärmecentraler är kompatibla.
  • En internetuppkoppling och en dator med webbläsare eller en mobiltelefon med operativsystemet iOS eller Android. Sök och ladda ner appen Ngenic Tune.