Alla kan springa!

Behöver du tips för att få in träning i vardagen? Vi har träffat Mikaela och David från IFK Växjö för att snacka träning och framförallt löpning. Så hur ligger det till - är löpning verkligen något för alla?

- Alla kan springa! Sen får man såklart lägga det på den nivån man är på. Är man ovan kan man börja med att växla mellan att springa och gå för att vänja kroppen. Andra kan ut och springa direkt, det är lite olika vilka förutsättningar man har, säger David Stridfeldt, projektledare IFK Växjö.

David har själv tävlat i löpning på elitnivå men fick lägga av på grund av skador och är nu löptränare och projektledare i IFK Växjö. Även Mikaela Wieslander Mayer som vi träffar har en aktiv karriär bakom sig, men hon har istället tävlat i spjut och har bland annat fyra finnkamper i ryggsäcken. Nu jobbar hon på heltid som klubbchef för föreningen.

Saknar du motivation att träna eller vill ha tips på hur du ska tänka om du ska ställa upp i ett löplopp? Se filmen här nedan där David och Mikaela ger fler smarta löptips!

Fyller 100 år

IFK Växjös utomhusarena, Värendsvallen ligger i Arenastaden och drivs av Växjö kommun. Utomhus tränar man på banan som är 400 meter och distanser på 60 upp till 10 000 meter. Sedan 2012 ligger även föreningens inomhusarena Telekonsult Arena i området och där bedrivs föreningens tävlingsverksamhet och arrangemang.

- Totalt är vi ungefär 550 aktiva i IFK Växjö med 1000 medlemmar. Vi har åtta friidrottsskolor och medlemmar i alla åldrar, de yngsta är 7 år upp till seniorer. Därför är samarbetet med våra partners så viktigt för företagsekonomin i föreningen. Det är jätteroligt att vi har partners som tror på oss och tycker att vår verksamhet är viktig, säger Mikaela.