Luta dig tillbaka med serviceavtal

Fjärrvärme och fjärrkyla är ett bekvämt sätt att värma och svalka din fastighet. För att energicentralen ska fungera optimalt kan den behöva service med jämna mellanrum – något Växjö Energi gärna hjälper till med.

– Som alla andra maskiner behöver centralen ses över då och då, säger Mikael Svensson, värmetekniker på Växjö Energi.

Växjö Energi ansvarar för fjärrvärmen och fjärrkylan fram till din fastighet, men själva energicentralen har du som fastighetsägare ansvar för. Med rätt service kommer utrustningen att fungera effektivt under lång tid.

– Det är många fördelar med vårt serviceavtal. Det finns flera olika nivåer på dem och vi har även ett som är speciellt utvecklat för bostadsrättsföreningar, säger Mikael.

Värmetekniker besöker

Fördelarna med att ha ett serviceavtal hos Växjö Energi är att fastighetens driftsekonomi blir bättre. Risken för avbrott och fel minskar samtidigt som utrustningens livslängd förbättras. Samtidigt kan du få rådgivning om hur du sänker dina kostnader.

Servicepaketet innebär att en värmetekniker från Växjö Energi kommer till dig och ser över centralen. Allt från en gång vartannat år till ett par gånger varje år. Det beror på vilken typ av avtal du väljer.

– Det finns pengar att spara genom att se över och ge lite kärlek till din fjärrvärmecentral. Vid en kontroll så ses också ventilation och radiatorer över så att de är rätt inställda, säger han.