Ny fjärrvärmecentral

Här hittar du information om byte av fjärrvärmecentral för dig som har en fjärrvärmeanslutning och frånluftsvärmepump. Med 100 % fjärrvärme från Växjö Energi får du en lösning som klarar hela fastighetens värmebehov och ger obegränsat med varmvatten. Hållbart, tryggt och så gott som underhållsfritt.

Så går bytet till

Vi tar bort din nuvarande värmekälla och installerar en fjärrvärmecentral som är certifierad för småhus. Det ingår även en ombyggnad av ventilationen där vi installerar en frånluftsfläkt. Eftersom ventilationen är utförd på olika sätt i fastigheterna behöver vi göra en kontroll innan installationen. Tillsammans hittar vi den bästa lösningen för dig.

Beställ ny fjärrvärmecentral

Fjärrvärmecentral

Tryggt, enkelt och smidigt byte där vi tar ett helhetsgrepp kring ditt byte av central för fjärrvärme.

Pris: 46 310 kr

(50 000 kronor utan ROT), varav 12 300 kronor är arbetskostnad.

Beställ central
  • Uppkopplingsbar fjärrvärmecentral
  • Avinstallation och bortforsling av befintlig central.
  • Hjälp med val och dimensionering av ny central.
  • Leverans och komplett installation och injustering av central.
  • Isolering av rörledningar
  • Mått med kåpa: 780 mm hög, 580 mm bred och 410 mm djup.
  • Fem års driftsäkerhetsavtal ingår (värde 6 600 kronor).
    För mer information om centralen

Oändligt med varmvatten och lägre elkostnader

Ostra-lugnet-JN_3.jpg

Familjen Majcug byggde hus på Östra lugnet i Växjö 2009. Nyligen gick de över helt till fjärrvärme från att tidigare haft en kombinationslösning med frånluftsvärmepump och fjärrvärme.

– Bytet gick smidigt och man ser ingen skillnad på huset utifrån. Nu har vi oändligt med varmvatten, mer plats i entrén och betydligt lägre elkostnader, säger Karina Majcug, pilotkund hos Växjö Energi.

Ett bättre alternativ
Tidigare var det ofta problem med att varmvattnet tog slut och i takt med ett elpriserna stack iväg kändes fjärrvärme som ett bättre alternativ.
– Värmepumpen drog mycket el, det ser vi på elräkningarna. Samtidigt har förbrukningen av fjärrvärme så klart ökat. På sikt ska det bli spännande att se om bytet går jämnt upp kostnadsmässigt eller om vi sparar pengar. Och det allra bästa med fjärrvärme är att hela familjen kan duscha utan att varmvattnet tar slut, säger hon.

Felavhjälpning

Som fjärrvärmekund hos oss kan du alltid skicka en felanmälan till oss om din fjärrvärmecentral går sönder. Vi ringer därefter upp dig för att boka en tid.

Du som har driftsäkerhetsavtal har förtur och vi åtgärdar problemet så snart som möjligt. För kunder med driftsäkerhetsavtal är felavhjälpningen kostnadsfri, även material ingår.

För kunder som inte har driftsäkerhetsavtal debiteras felavhjälpning per timme.
Vardagar 07:00-17:00: 985 kronor per timme.
Övrig tid: 1 568 kronor per timme.

Felanmäl fjärrvärme