Pimpa uteplatsen med smart belysning

Det blir allt mörkare ute, men ännu hoppas vi på några sköna sensommarkvällar. Fixa till uteplatsen med fiffig belysning och bra värmekällor med hjälp av våra enkla tips.


Ljussätt med solcellslampor

Smart belysning gör vardagen lite enklare och roligare. Använd till exempel solcellsdrivna lampor och lyktor för att skapa en härligt mysig stämning helt med hjälp av solens kraft. När elpriserna är högre än vanligt känns det mer aktuellt än någonsin att hitta produkter som minimerar användningen.

Tips! Rengör dina armaturer med en fuktig trasa och milt diskmedel någon gång per år så håller de längre.

Uppladdningsbara lampor

Uppladdningsbara bordslampor har blivit populära de senaste åren. De är perfekta för utemys på balkongen eller uteplatsen där du inte har tillgång till eluttag. Många modeller är vädertåliga så att du kan använda dem utomhus. De flesta kan du enkelt ladda upp med en USB-kabel.

Tända ljus

Gillar du tända ljus? Ljus och lyktor är ju självklara inredningsdetaljer för att fixa stämning och göra det mysigt, men på uteplatsen kan det vara svårt att hålla lågorna levande. Som tur är, så finns det många naturtrogna batteriljus i olika storlekar. Smart, både för mysfaktorn och miljön.

ljusslingor skapar stämning

Ljusslingor i kulörta färger, eller med helt vanliga LED-lampor, funkar lika bra på sommaren som vid jul och skapar stämning på direkten. De flesta produkter som säljs idag är optimerade för låg energianvändning, men inte alla. Därför kan det vara klokt att jämföra hur många watt olika slingor drar i standby-läge och så vidare.

En extra värmekälla

Det finns idag många olika typer av värmekällor att välja mellan. Infravärme värmer gott lite kyligare kvällar och finns i allt från fristående bordsmodeller till större varianter på fot. Gasoldrivna terrassvärmare behöver ingen el alls, vilket gör dem till ett behändigt alternativ överallt där värme önskas. Annars går det ju finfint med vanliga filtar, eller varför inte en filt med värmeslingor i?


Många eluttag ger valmöjligheter

Står du inför att bygga en ny uteplats kan det vara en god idé att också tänka på vad du kommer använda din uteplats till och hur eluttagen placeras i förhållande till det. Kanske vill du kunna ladda mobilen, även på uteplatsen? Och var vill du placera den där mysiga ljusslingan som du tänder när mörkret faller på?