Inred hållbart

Vi är stolta över att ligga långt fram med vårt arbete för en hållbar miljö och vill inspirera dig till att göra hållbara val i vardagen. Här får du därför tips på hur du kan förnya stilen hemma och inreda hållbart.

 • Do it yourself
  Att DIY:a (do it yourself) är väldigt poppis och ett smart sätt att förnya de prylar du redan har hemma. Varför inte klä om soffan, sy nya kuddfodral, uppdatera köksbordet med ny färg eller måla om den där stolen som alltid står i hörnet? Låt kreativiteten flöda! 

 • Möblera om
  Byt gardiner, växter eller flytta tavlor från ett rum till ett annat. Funkar soffkuddarna i vardagsrummet lika bra i köket som i vardagsrummet? Testa! Genom att byta plats på grejer och flytta omkring det som du tidigare trott har sin självklara plats i hemmet kan göra att det känns som ett helt nytt hem.

 • Fynda på loppis
  Det myllrar av loppisar och mysiga second hand-butiker runtom i länet där du kan fynda äldre grejer av robust material som håller över tid. Dessutom till en billig peng! Om du själv har samlat på dig en himla massa prylar genom åren som du inte använder kan du prova att ha en egen loppis.

 • Låna av vänner och familj
  Om du har en vän, kusin eller en farmor som också har ett stort inredningsintresse har de säkert grejer som de tröttnat på och som kan bli nya detaljer i ditt hem. En kul grej är därför att byta inredningsprylar med vänner och bekanta – vem vet, kanske fastnar du för en ny stil.

 • Satsa på möbler som håller över tid
  Ibland är det ju faktiskt så att du behöver en ny soffa, säng eller ett köksbord. Satsa då på att köpa möbler som håller över tid! Tänk såhär: skulle du till exempel köpt den där prylen för fem år sedan och – kommer du fortfarande gilla den om fem år? En annan viktig sak att tänka på när du köper nya möbler är att de ska kunna återvinnas när de är utslitna och inte längre går att använda.