Hållbara nyårslöften

Har du svårt att hålla nyårslöften? Du är inte ensam! Här får du tio tips på nyårslöften som är hållbara – både för dig och klimatet.

Ut med det gamla och in med det nya! Nytt år, nya möjligheter och nya löften! Eller? Är vi inte lite trötta på nyårslöften som lovar guld och gröna skogar för det kommande året? När året närmar sig sitt slut är vi nog många som sveps med av förändringens vindar som blåser in över hela landet den här tiden på året. Vi ska gå ner i vikt, springa milen minst en gång per dag och aldrig äta godis.

Känner du igen dig? Löften och mål är bra, det ger oss något att sträva mot, men om du idag tränar en gång varannan månad är det kanske inte så värst realistiskt att ha som nyårslöfte att träna två gånger per dag det kommande året. Här har vi därför samlat tio tips på nyårslöften som är hållbara - både för dig och för klimatet. Vad lovar du det kommande året?


Jag lovar att ha köpstopp i tre månader eftersom jag faktiskt har alla kläder jag behöver.
Jag lovar att lära mig något hantverk, till exempel sy, sticka eller snickra - så att jag själv kan laga saker som gått sönder och inte behöver köpa nytt.
Jag lovar att resa mer hållbart.
Jag lovar att äta mer grönt och råvaror i säsong.
Jag lovar att minska mitt matsvinn och ta tillvara på rester.
Jag lovar att cykla eller gå till jobbet eller skolan.
Jag lovar att inte köpa onödiga plastpåsar, utan ta med mig en egen väska när jag handlar.
Jag lovar att återvinna mer det här året.
Jag lovar att byta ut alla mina gamla lampor till LED-lampor.
Jag lovar att slänga mitt skräp i papperskorgen och inte på marken.