Streamad värme

Fjärrvärme är den vanligaste uppvärmningsformen i Sverige men många vet inte vad det är. För att göra det enklare att förstå kallar vi det för streamad värme, eftersom den strömmas i rör under marken. Ungefär 90 procent av alla flerbostadshus värms så här.

Vadå streamad?

Fjärrvärme bygger på en enkel men genial idé: istället för att varje fastighet har en egen värmekälla, så produceras värmen centralt och strömmas ut till fastigheterna.

Se filmen så beskriver vi på ett lättsamt sätt hur vi menar. 

 

Växjö Energi står för uppdateringen

Streamad värme innebär att vi på Växjö Energi står för all utveckling och uppgradering av tjänsterna. Du som kund kan använda så mycket du behöver när du vill - dygnet runt, året om. Värmecentralen hemma hos dig är en ganska enkel mottagningsenhet för värme och det högteknologiska sker bland annat i kontrollrummet hos oss. Där har vi ständig kontroll på miljövärden och leveranssäkerhet. Vi jobbar löpande med uppgraderingar och ser till att hela tiden vässa din värme. Vi gör jobbet åt dig så du kan fortsätta njuta av skön inomhusmiljö och varmt duschvatten.

Hållbar energilösning

Med streamad värme från oss får du tillgång till både förnybar och närproducerad värme och du bidrar samtidigt till att producera mer förnybar el. En effektiv och hållbar energilösning som är trygg, enkel och lokal. All vår fjärrvärme produceras av förnybart biobränsle från skogen. Det vill säga grenar, toppar och andra rester från de småländska skogarna som annars hade gått till spillo.

Utbyggnaden av fjärrvärmenätet och satsningen på biobränslebaserad fjärrvärmeproduktion har bidragit till att minska utsläppen av fossila bränslen i Växjö kommun med hela 70 procent per invånare sedan 1993.