Växjö Energi samarbetar med ledande laddoperatör

Allt fler elbilar betyder större behov av el, men också fler och smartare lösningar för att kunna ladda. I syfte att stärka laddinfrastrukturen och bidra till en smidigare omställning inleder Växjö Energi ett samarbete med laddoperatören Bee Charging Solutions. Från och med 1 juli kommer Växjö Energis egna publika laddstationer i Växjö ingå i deras nationella laddnätverk.

– Samarbetet ger flera fördelar för elbilsägare. Förutom tillgång till laddhjälp dygnet runt skapar det större möjligheter att planera sin resa. Det blir även enklare för besökare eftersom de redan i förväg kan se var de publika laddstationerna finns och om de är lediga, säger Erik Tellgren, vd Växjö Energi.

Laddarna som berörs är Växjö Energis egna placerade på Kvarnvägen 35 respektive Grand Samarkand som nu kommer att ingå i nätverket. För att kunna ladda behöver du ett laddkort från Bee, vilket bland annat kan beställas på Växjö Energis webb.

Bidrar till omställningen

Antalet elbilar i Sverige och världen fortsätter att öka i snabb takt. I april 2019 fanns hela 81 025 laddbara bilar i landet, enligt Elbilsstatistik.se.

– Det är nästan dubbelt så många som för bara ett år sedan. Övergången till elbilar kommer att vara avgörande när vi ställer om våra städer till att bli mer klimatneutrala. En viktig del i detta är att det finns publika laddlösningar som är tillgängliga för alla, säger Erik Tellgren, vd Växjö Energi.

Att ladda bilen på Kvarnvägen eller Grand Samarkand har tidigare varit kostnadsfritt. Från och med 1 juli kommer laddningen inte längre vara fri och för att ladda behövs då ett laddkort från Bee.

Om Bee Charging Solutions

Bee Charging Solutions, Bee, är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Företaget har landets största publika laddnätverk och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Laddstationer kopplade till Bee finns över hela Sverige, bland annat längs med motorvägar, på bensinstationer, vid köpcentra, tågstationer och flygplatser.

Bee ägs av de kommunala energibolagen Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.