Växjö Energi erbjuder sommarkurs för tjejer

För sjunde året i rad erbjuder Växjö Energi sin uppskattade sommarkurs ”Energi för tjejer”. Kursen som är kostnadsfri vänder sig till tjejer som gått ut årskurs åtta. Syftet med veckan är att ge inblick i en spännande framtidsbransch och väcka intresse för en framtida karriär inom energi och teknik.

Under veckan varvas teori med praktik. Deltagarna får bland annat programmera en robot, lära sig mer om elsäkerhet och genomföra studiebesök på både Linnéuniversitetet och det biobränsleeldade Sandviksverket.

Tjejerna får bland annat lära sig hur avverkningsrester från skogarna blir till el och värme och vad de olika hastigheterna på Wexnets bredband innebär. De får även testa experiment i universitetets labb och se hur arbetet med elnätet fungerar bakom kulisserna.

– Energibranschen är en spännande bransch i snabb förändring, det vill vi ge fler tjejer chansen att upptäcka. Det finns sedan länge en snedfördelning med betydligt fler män än kvinnor inom tekniska utbildningar och yrken. Den bilden är vi gärna med och förändrar och ”Energi för tjejer” är en viktig del i vårt arbete med jämställdhet och mångfald, säger Pernilla Rosander, HR-chef på Växjö Energi.

I den här omgången av ”Energi för tjejer” deltar sju tjejer som ska börja nian till hösten. Den 13–17 augusti varvas teori med praktik och studiebesök. Målet är att visa deltagarna möjligheterna som finns i den bransch som Växjö Energi verkar inom varje dag och är en del i Växjö Energis mångfaldsarbete.

För mer information kontakta

Maria Bengtsson, 070-557 51 83, maria.bengtsson@veab.se

Under tisdagen, onsdagen och torsdagen finns tillfälle att besöka projektet.