Information om avbrott i mobilen

För att du som kund ska få information om fjärrvärme- och strömavbrott på ett snabbt och enkelt sätt erbjuder vi sms-avisering vid driftstörningar. Sms-avisering är gratis och gäller vid planerade och oplanerade avbrott.

Att få driftinformation via sms fungerar som ett komplement till den avbrottsinformation vi har på vår webbplats. Vi samarbetar med leverantören Blue Idea som dagligen hämtar information om mobilabonnemang från Sveriges alla mobiloperatörer. Tjänsten kan användas för att sprida samhällsinformation och får aldrig utnyttjas i reklamsyfte.

Registrera nummer

Här kan du lägga till eller ta bort mobilnummer för sms-avisering.

Hur fungerar det?

Oplanerade avbrott

Vid oplanerade avbrott får vår driftcentral information om ett avbrott i vårt el- eller fjärrvärmenät, utifrån det skapas genast ett sms av informationen som finns i våra system. Sms skickas ut till de mobilnummer som finns registrerade på adresser i det berörda området. I sms:et får du information om att en driftstörning upptäckts. Du får ytterligare ett sms när felet är åtgärdat och allt fungerar som det ska.

Planerade avbrott

Vi skickar vykort i god tid innan ett planerat arbete till berörda kunder. En sms-påminnelse skickas en arbetsdag innan arbetet utförs till samtliga registrerade nummer på berörda adresser. I vykortet och sms:et får du information om vilken dag och tid vi planerat att utföra arbetet.

Vem får sms?

Vi utgår från de adresser som berörs av en driftstörning. Mobilnummer som är knutna till dessa adresser är automatiskt registrerade för sms-avisering. Tänk på att företagsabonnemang, privata abonnemang och mobil med kontantkort inte finns registrerade på hemadresser, har du ett sådant abonnemang måste du aktivt registrera ditt mobilnummer.

Avbrottsavisering till fastigheter med hyresgäster

Har du en fastighet med hyresgäster är det ditt ansvar som fastighetsägare att informera om avbrott. För att förenkla aviseringen har vi tagit fram blanketter som du enkelt kan fylla i med namn, telefonnummer, logotyp och information om avbrottet. Enkelt att skriva ut och sätta upp.

Avbrottsinformation fjärrvärme
Avbrottsinformation fjärrkyla