Fossilfri vardag - 3 tips

Vi hör det överallt och vid det här laget har varenda människa förstått att det är superviktigt - snacket om hållbar utveckling. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något - här får du tre tips på hur du kan leva mer hållbart i vardagen!

 • Ät hållbart
  Enligt Världsnaturfonden, WWF står maten vi äter för 1/3 av hushållens klimatpåverkan i Sverige.  Om alla på jorden skulle leva som vi gör i Sverige skulle vi behöva mer än fyra (!) planeter.

  Siffror från svenska Livsmedelsverket visar dessutom att det i Sverige slängs  cirka 19 kilo ätbar mat per person och år och 26 kilo mat och dryck hälls ut i slasken. Mat som slängs helt i onödan! Här får du tips på hur du kan minska ditt matsvinn.

  Ett sätt att äta mer hållbart är att minska på köttkonsumtionen. Möt Hanna, som väljer att äta vegetariskt i veckorna.

 • Spara energi hemma
  Det är enklare än du tror att spara energi! Ofta kostar det ingenting mer än ett ändrat beteende. Samtidigt sparar du både på pengarna och klimatet!
  Det finns massa smarta lösningar på hur du sparar energi hemma. Spana in våra energispartips!

 • Transporter
  Kanske kan du bli lika snabb som Clara på elcykel? Hon är till och med snabbare än bussen! Läs mer om Clara som startar dagen med frisk luft och vackra omgivningar i morgonljuset.

  Bilen är dock fortfarande en vardagsräddare för många. Den tar dig långa sträckor, du kan packa mycket i den och du kan själv bestämma när, var och hur du vill köra och behöver inte anpassa dig till några tidtabeller. Trots det går det inte att förneka att den är en stor miljöbov. Har du behov av bil kan en elbil vara ett bra alternativ mot hållbarare transporter.