Värmande aktiviteter på sportlovet

Årets första skollov närmar sig med stormsteg – sportlovet! Här får du tips på värmande aktiviteter.

Äntligen sportlovstider! Bara namnet pekar ju på att det handlar om ett lov då man ska röra på sig. Och visst mår man bättre när man rört på sig och dessutom haft väldigt roligt tillsammans?

Ibland kan det vara lite klurigt att komma på aktiviteter om vädret är kallt ute, eller om du helt enkelt inte känner för att gå ut. Som tur är så finns det även många roliga saker att göra inomhus som ger en himla massa rörelseglädje. Och som man brukar säga - "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder". Vad ska du hitta på under sportlovet?

 • Skridskor
  De flesta ishallar erbjuder allmänhetens åkning – ta med barnen och träna konståkning, spela lite ishockey eller bara glid omkring. Vid kallt väder när isen lagt sig på sjön går det såklart alldeles utmärkt att åka utomhus – se bara till att vara försiktig och att aldrig gå ut på en is som inte är säker.

 • Pulka- och skidåkning
  Om snön har fallit är pulka- och skidåkning en given aktivitet. Jobbigt att ta sig uppför backen om det inte finns någon lift, men känslan att susa ner slår det mesta. Glöm bara inte att ta med varm choklad och något gott att fika på när du behöver en paus från åkande.

  Tips! Ett bra ställe att åka pulka på är Tomtabacken på Hov i Växjö.
 • Simma inomhus
  De flesta tycker nog att det fortfarande är lite för kallt för att bada utomhus. Som tur är finns ju simhallar som gör att vi kan bada även under årets lite kallare månader. Visste du förresten att vi på Växjö Energi värmer poolen i Växjö simhall med fjärrvärme?
 • Bowling
  Utmana hela familjen eller vännerna på bowling! Ett trevligt sätt att umgås på som passar alla åldrar. Hur många käglor får du ner?
 • Kul löpning
  Varför inte redan nu börja träna inför Växjöloppet 1 maj? Med bra kläder och skor går det lika bra att springa ute, oavsett väder. Gör det till en kul lek tillsammans med barnen – tävla i stafett, spring baklänges, på sidan eller se vem som orkar springa längst eller fortast.
 • Boule
  Boule är en aktivitet som passar både stora som små och som garanterat väcker tävlingsmänniskan i dig. Varför inte anordna ett boulemästerskap med barnbarnen – kanske kan det bli en återkommande aktivitet varje sportlov?

Vi på Växjö Energi sponsrar idrott med koppling till våra kärnintressen energi och ett hållbart samhälle. Så när du besöker Växjö Lakers hemmamatcher, Växjö boulesällskap eller simhallen i Växjö på sportlovet kan du spana efter vår rödvita logotyp. Kan du se den?