Hållbara nyårslöften

Har du svårt att hålla nyårslöften? Du är inte ensam! Här får du tio tips på nyårslöften som är hållbara – både för dig och klimatet.

Ut med det gamla och in med det nya! Nytt år, nya möjligheter och nya löften! Eller? Är vi inte lite trötta på nyårslöften som lovar guld och gröna skogar för det kommande året? När året närmar sig sitt slut är vi nog många som sveps med av förändringens vindar som blåser in över hela landet den här tiden på året. Vi ska gå ner i vikt, springa milen minst en gång per dag och aldrig äta godis.

Känner du igen dig? Löften och mål är bra, det ger oss något att sträva mot, men om du i dagsläget tränar en gång varannan månad är det kanske inte så värst realistiskt att ha som nyårslöfte att träna två gånger per dag det kommande året. Här har vi därför samlat tio tips på nyårslöften som är hållbara - både för dig och för klimatet. Vad lovar du det kommande året?

 • Köpstopp
  ”Jag lovar att ha köpstopp i tre månader framåt eftersom jag faktiskt har alla kläder jag behöver”
 • Res kollektivt
  ”Jag lovar att resa med tåget eller bussen till jobbet eller skolan varje dag”
 • Dra ner på flygresorna
  ”Jag lovar att inte flyga under hela 2019”
 •  Meat free Monday
  ”Jag lovar att inte äta kött på måndagar”
 • Gör matlådor
  ”Jag lovar att ha med mig matlåda till jobbet varje dag”
 • Vardagsmotionera mera
  ”Jag lovar att cykla eller gå till jobbet eller skolan”
 • Egen väska när du handlar
  ”Jag lovar att inte köpa onödiga plastpåsar, utan ta med mig en egen väska när jag handlar”
 • Återvinn, återvinn, återvinn!
  ”Jag lovar att det här blir året då jag återvinner mer”
 • Lysande löfte med LED
  ”Jag lovar att byta ut alla mina gamla lampor till LED-lampor”
 • Använd återanvändbara förpackningar
  ”Jag lovar att använda en återanvändbar förpackning till mitt förmiddagsfika jag ska äta på jobbet, istället för att slå in min smörgås i folie”

Kolla din energianvändning på Mina sidor

Logga enkelt in på Mina sidor med hjälp av BankID. Där kan du se hur din energianvändning ser ut och jämföra  mellan olika perioder för att se om ditt förändrade beteende ger något resultat. 

Sätt upp ett eget mål kring hur mycket energi du kan tillåta dig själv att använda per dag, eller kanske per månad och följ upp resultatet. Kom ihåg att belöna dig själv när du uppnåt målet, kanske med en kan-el-bulle? 

Välkommen till nya Mina sidor

Genom att logga in på Mina sidor kan du enkelt se dina avtal, tjänster och fakturor. Nya Mina sidor har nytt utseende och förenklad layout och här har du som privatperson möjlighet att logga in...

Läs mer
/ 2018-12-28