Pimpa uteplatsen och förläng sommaren

Pimpa uteplatsen med bra värmekällor och fiffig belysning och förläng sommaren med hjälp av våra enkla tips.

Än är sommaren inte slut och vi ser fram emot många sköna sensommarkvällar på uteplatsen, altanen eller balkongen. På sommaren är det enkelt att vistas ute och vid fint väder blir det många härliga kvällar utomhus där du vare sig behöver tänka på kläder eller att det är dags att gå in när mörkret faller. Allt blir så mycket lättare!

Kanske är du en av de lyckliga som har tillgång till en uteplats som inte ligger helt i det fria och som faktiskt går att använda även när sommaren börjar ta slut. Med hjälp av fiffiga lösningar kan du till och med förlänga sommaren. Här får du fem tips på hur du pimpar uteplatsen!

 • Många eluttag ger valmöjligheter
  Står du inför att bygga en ny uteplats kan det vara en god idé att också tänka på vad du kommer använda din uteplats till och hur eluttagen placeras i förhållande till det. Kanske vill du kunna ladda mobilen, även på uteplatsen? Och var kommer du behöva eluttag för den där mysiga ljusslingan som du tänder när mörkret faller på? 

 • Solcellslampor
  Använd smarta lösningar som solcellsdriva lampor och lyktor som skapar en härligt mysig stämning – helt med hjälp av solens kraft.
 • Tända ljus
  Gillar du tända ljus? Det är mysigt, men det gäller såklart att hålla koll på elden. Som tur är, så finns det många fiffiga fusk-ljus, försedda med LED-lampor. Smart, både för mysfaktorn och miljön!
 • Ljusslingor
  Ljusslingor i kulörta färger, eller med helt vanliga LED-lampor funkar lika bra på sommaren som vid jul och skapar direkt en mysig stämning.

 • Värmekällor
  Det finns idag många olika typer av värmekällor att välja mellan, och att ha tillgång till till exempel infravärme värmer gott lite kyligare kvällar och finns i allt från fristående bordsmodeller, till stora varianter på fot. Infravärme är dessutom ett mer energieffektivt alternativ än gasol. Annars går det ju finfint med vanliga filtar, eller varför inte en filt med värmeslingor i?

Varmt och skönt i poolen med fjärrvärme!

Visste du att du som är fjärrvärmekund även kan värma poolen med fjärrvärme? Enkelt, prisvärt och bra för miljön- till rabatterat pris dessutom.

Läs mer
/ 2018-08-17