Detta får du i Växjö för elnätsavgiften

Växjö expanderar och växer snabbt – vi ser till att elnätet växer i samma takt. Dessutom har vi beredskap dygnet runt, alla dagar i veckan, året om. För det här betalar du en elnätsavgift.

 

Är du bosatt i Växjö? Då ser vi till att du kan koka kaffe, ladda smartphonen och hålla glassen kall! El är något som alla behöver och vi är glada över att få leverera den till dig. Vi på Växjö Energi ansvarar för elnätet i Växjö, det vill säga – vi ser till att elen kommer hem till dig genom vårt elnät, men vi säljer alltså ingen el. Elnätet här i Växjö är till stor del nedgrävt i marken och vi är mycket stolta över vår höga leveranssäkerhet på 99,99 procent.

Visste du förresten att vi har beredskap dygnet runt, alla dagar i veckan, året om? Jo det är faktiskt sant! Det innebär att när något går sönder, oavsett om det är en helt vanlig måndag eller om det är julafton, så finns vi där för dig.

Som du säkert har märkt, så är Växjö en växande stad. Det byggs nya fastigheter och bostäder hela tiden och det är vårt jobb att se till att elnätet växer lika snabbt. Vårt nät är idag 144 mil långt – som härifrån till Paris. Ganska häftigt, eller hur?

Som du ser är det ett ganska stort ansvar vi har. För att vi ska kunna göra alla de här sakerna som att bygga ut vårt elnät och fortsätta ha en stabil leveranssäkerhet betalar du en elnätsavgift till oss. En myndighet som heter Energimarknadsinspektionen kontrollerar sedan att avgiften är rimlig.

Läs mer om nätavgiften