Varmt och skönt i poolen med förnybar fjärrvärme

Visste du att du som är fjärrvärmekund även kan värma poolen med fjärrvärme? Enkelt, prisvärt och dessutom 100 % förnybart.

På sommaren har vi ett överskott av värme, vilket gör att vi kan erbjuda dig ett extra förmånligt pris för pooluppvärmning. Precis som din vanliga fjärrvärme produceras värmen till din pool i vårt kraftvärmeverk. Här eldar vi med 100 % förnybart biobränsle från skogen.

Med vår energismarta poolvärme får du rabatt på ditt fjärrvärmepris under perioden 1 maj till 30 september.

Tips!

  • Använd varmvatten redan när du fyller poolen
  • Täck poolen när den inte används så sparar du energi.
  • Kontakta oss eller din VVS-firma om du har tekniska frågor om installationen.

 

Vad kostar det?

Under poolvärmesäsongen, 1 maj–30 september, betalar du ett mycket lågt energipris, 140 kr/MWh, för fjärrvärmen till din fastighet. Utöver energipriset tillkommer en månadsavgift. Din ordinarie fasta månadsavgift betalar du som vanligt.

  Fast pris Energipris
Vinter 360 kr/mån 642 kr/MWh 
Sommar 770 kr/mån 140  kr/MWh 

Alla priser är angivna inklusive moms.

Hur går anslutningen till?

Det är viktigt att du kontaktar en behörig rörinstallatör för att få hjälp med att koppla fjärrvärmen till poolen.

Ofta går det att ansluta poolen direkt till husets befintliga värmesystem. Det behövs en extra poolvärmeväxlare som ansluts till husets fjärrvärmeanläggning. Tala med din poolleverantör som kan rekommendera lämplig modell för just din poolstorlek. Mer information om hur installationen går till hittar du längst ner på sidan.

Hör av dig så berättar vi mer

Är du intresserad av att veta vilka möjligheter du har att ansluta dig till poolvärme? Ring oss på 0470-70 33 33 eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig. 

Intresseanmälan poolvärme

Dina personuppgifter samlas in för att vi ska kunna hjälpa dig med ditt ärende och kommer att behandlas av personal på Växjö Energi. Uppgifterna används även för att säkerställa att vi har rätt uppgifter om dig som kund. De personuppgifter vi samlar in behandlas enligt de lagar och förordningar som gäller vid tidpunkten. Här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.