Fjärrvärmeanslutning privat

Här kan du läsa om hur det går till att ansluta ett hus till fjärrvärme. Längst ner på sidan kan du fylla i en intresseanmälan för fjärrvärmeanslutning.

Såhär går det till att ansluta ditt hus till fjärrvärme:

  1. Lämna en intresseanmälan i formuläret längst ner på sidan. Vi undersöker då om vi har möjlighet att ansluta ditt hus och kontaktar dig sedan med en offert.
  2. Gör din beställning. Du kan samtidigt beställa fjärrvärmecentralen och installationen av den, samt om du önskar några tillval. Du väljer själv om du vill anlita oss eller en extern VVS-installatör. Det är viktigt att VVS-installatören är godkänd av oss. Om du väljer en extern leverantör av fjärrvärmecentralen ansvarar du själv för skötseln av din fjärrvärmecentral.
  3. Vi besöker dig och vi kommer tillsammans överens om hur ledningarna ska dras för att ansluta ditt hus, både på utsidan och insidan.
  4. Grävning sker och fjärrvärmerören placeras i marken. Efter arbetet återställer vi marken.
  5. Installation av fjärrvärmecentral. Om du beställt installationen enligt offertunderlaget (steg 2) kommer vi att utföra den invändiga installationen. 
  6. Installationen av mätare. Vi kommer till dig och sätter mätaren på plats.
  7. Vi gör en slutkontroll för att kontrollera säkerhet och anslutning. Om installationen av fjärrvärmecentralen utförts av oss görs ett gratis informationsbesök i samband med slutkontrollen med en övergripande introduktion om skötsel av din fjärrvärmecentral.

Anslutningspris

Är du intresserad av att ansluta dig till vårt fjärrvärmenät och få tillgång till både förnybar och närproducerad värme? Kontakta oss för att få reda på vad just ditt pris blir så skickar vi en offert.

Kom ihåg att du kan få ROT-avdrag. Läs mer på skatteverkets hemsida.

Dina personuppgifter samlas in för att vi ska kunna hjälpa dig med ditt ärende och kommer att behandlas av personal på Växjö Energi. Uppgifterna används även för att säkerställa att vi har rätt uppgifter om dig som kund. De personuppgifter vi samlar in behandlas enligt de lagar och förordningar som gäller vid tidpunkten. Här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.