Linda får energi på jobbet

Linda Loorentz jobb som inköpare på Växjö Energi innebär full fart och att hon träffar mycket människor. I en jobbvardag fylld av positiva kollegor som skapar superhärlig stämning är det lätt att trivas.

 

Vad är din roll på Växjö Energi?
– Växjö Energi behöver köpa in alla möjliga slags varor, entreprenader och tjänster från mängder av olika leverantörer och mitt jobb är att utföra upphandlingar av olika slag. Jag gör marknadsundersökningar, ser till att avtal förlängs eller sägs upp i rätt tid och jobbar med förbättrings- och utvecklingsprojekt inom inköp.

Vad är det mest annorlunda du köpt in?
– Det var nog när jag var med och upphandlade en julfest, det gör man inte varje dag.

När är jobbet som bäst?
– Jag gillar att det är stor variation när det gäller vad som ska upphandlas. Det är full fart och jag får träffa mycket människor.

Är det någon skillnad mellan att jobba på ett kommunägt företag och ett privatägt företag?
– Kanske inte så stor skillnad som man kan tro. Men en skillnad, som jag ser det, är att Växjö Energi tar ett väldigt stort ansvar, både vad gäller miljö/hållbarhet och socialt.

Hur skulle du beskriva Växjö Energi som arbetsplats?
– Det är ett företag som satsar på sina medarbetare. Mina jobbarkompisar är positiva och det är superhärlig stämning. Det är också ett företag som tar till vara på medarbetarnas kompetens och idéer.

Vad ger dig energi på jobbet?
– Miljötänket, de härliga kollegorna och chansen att påverka.