Hoppa till huvudinnehållet

Damir gör din vardag enklare

Damir Ahmetovic jobbar som projektör på Växjö Energi Elnät och för honom är ingen dag den andra lik.


Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?
– Det kan innebära allt från uppstartsmöte med beställare till att ta fram arbetsunderlag utifrån projektets tidsplan, söka bygglov och jobba med kostnadskalkyler. Det kan handla om nyanslutningar, det kan vara exploateringsområden, ombyggnad eller tillbyggnad. Jag tycker varje projekt är spännande och har sina utmaningar.

Vad gjorde du innan du kom till Växjö Energi?
Jag har ganska bred arbetslivserfarenhet och har haft möjlighet att jobba på många spännande företag. Närmast som elinstallatör och i grunden är jag utbildad elingenjör. Tidigare har jag jobbat som kvalitetsansvarig inom industri. Har även jobbat med solcellsproduktion och har haft uppdrag som arbetsledare.

Hur är Växjö Energi som arbetsplats?
– Det är stor flexibilitet och man får möjlighet att jobba med roliga och utmanande projekt. Man blir sedd, man får externa och interna utbildningar och när man börjar som ny på företaget kommer man in i sin roll fort. Det tycker jag är väldigt bra.

Vad ger dig energi på jobbet?
– Att det är så varierande arbetsuppgifter och glada kollegor. Vi har en väldigt bra sammanhållning och ingen dag är den andra lik. Det passar mig jättebra.