Traineeprogram en win-win

Traineeprogrammet har blivit en dubbel framgång! Vi knyter unga talanger till oss och tar samtidigt chansen att utvecklas som arbetsgivare.

Av 120 sökande tog sig fem hela vägen fram. Konkurrensen var hård om platserna på vårt traineeprogram. Alla traineer hos oss blir tillsvidareanställda och under sitt första år får de vara ute på olika avdelningar för att lära känna företaget och personerna som arbetar här.

En nyttig helhetsbild

– Det ger mycket eftersom du lär dig vad andra avdelningar har för utmaningar. Till exempel när jag arbetade på Kundcenter förstod jag saker som jag kan använda i mitt arbete framöver, som kommer att underlätta för dem, berättar Emelie Andersson som är utbildad civilekonom med inriktning på ekonomistyrning.

Tillsammans med Anna Stafström, Sofie Nielsen, Dan Velin och David Lander är hon nu halvvägs igenom traineeprogrammet som startade i augusti i fjol. Anna är också civilekonom, Sofie har en masteringenjörsutbildning inom industriell ekonomi medan Dan är högskoleingenjör inom elkraft och David civilingenjör inom energi- och miljöteknik.

Traineernas tjänster är anpassade efter deras bakgrund och intresseområde.

– Det är även det som är tanken framöver. Tjänsterna vi erbjuds efter traineeperioden kommer att vara skräddarsydda dels efter företagets behov, men även efter oss som individer, säger Anna Stafström.

Traineerna bidrar direkt

Traineerna har direkt från starten blivit involverade i den dagliga verksamheten. De får tillfälle att gå en rad utbildningar och är i full gång med olika projekt.

– Det bästa med traineeperioden är att man får mycket ansvar och förtroende redan från början. Jag känner att vi gör skillnad och kan bidra till verksamheten, även fast vi inte varit här så länge, säger Dan Velin.

Traineerna är alla överens om att Växjö Energi är en bra arbetsgivare.

– Det är inspirerande att arbeta med kollegor som är drivna och vill hänga med i utvecklingen. Det finns en tanke om att man alltid kan bli bättre, berättar Sofie, och Dan fyller på. Det är samtidigt en härlig atmosfär och stämning här.