Systemförvaltare

Vi söker en systemförvaltare med ett brinnande intresse för både IT-system och processer.

Om arbetsplatsen

Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder – idag och i framtiden.

Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och utveckla och förvalta Växjö Energikoncernens Affärssystem BFUS! Vi söker en systemförvaltare med ett brinnande intresse för både IT-system och processer. Energibranschen är inne en utvecklingsintensiv och spännande period och vi accelererar vår digitala transformation. Vi söker dig som också vill vara med och driva utvecklingen framåt genom att leda olika digitaliseringsinitiativ.

Vårt affärssystem är en central funktion i vår verksamhet som täcker in flera viktiga funktioner i samtliga affärsområden. Som systemförvaltare av vårt system för kunder, avtal, fakturering och mätvärden har du ett övergripande ansvar för systemet och arbetar nära såväl systemets superbrukare, ekonomiavdelning, kundcenter som intressenter från de olika affärsområdena inom Växjö Energi; Elnät, Kraft och värme samt Wexnet.

Ditt ansvar runt BFUS är både stort och viktigt. Du är drivande i arbetet att se över, förbättra och säkerställa att våra interna processer följer verktygets flöden, samt att få viktiga integrationer på plats. Du har en bred förståelse för de samband som finns mellan systemets olika delar, så att systemet används och utvecklas på bästa sätt.

I arbetet ingår även dokumentera och följa upp rutiner samt ha kontakt med leverantören av systemet för att där få information om systemets utveckling men även att driva utvecklingsbehov från vår sida mot dem. BFUS är ett system som används av flera energibolag och kontakter med branschkollegor förekommer också i rollen som systemförvaltare

I vår viktiga digitaliseringsresa blir du också involverad i olika initiativ där du kan axla en ledande roll. Under 2023 kommer Växjö Energi att införa ett koncerngemensamt CRM-system, en del i det arbetet är att integrera systemet med BFUS. I det arbetet blir du som systemförvaltare väldigt viktig.

På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kommer en säkerhetsprövning genomföras som en del av rekryteringsprocessen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi, IT eller systemvetenskap. För att trivas i rollen behöver du ha ett IT-intresse och trivas i en roll där vidareutveckling av arbetsrutiner för att förenkla och effektivisera vår verksamhet är en naturlig del. Du har förmågan att se nya möjligheter och lösningar.

Du tänker långsiktigt och har blick för helheten. Du ska ha kunskap av att jobba med systemförvaltning, verksamhetsutveckling och förbättringsarbete.
Som person är du noggrann, analytisk och självständig. Du är tydlig i din kommunikation både i tal och skrift, och du har goda kunskaper i svenska. Du har förmåga och vilja att kunna förklara komplexa frågor. Du kan framgångsrikt leda ett uppdrag från start till mål. För att lyckas i rollen behöver du ha ett driv och nyfikenhet på olika verksamheters behov och en förmåga att skapa ett brett kontaktnät i verksamheten.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete i ett framgångsrikt företag genom intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi eftersträvar en god balans mellan arbete, familj och fritid. Växjö Energi har ambitionen att ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tillsvidareanställning

Omfattning : Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2023-06-07

Ansök tjänst

Kontakt

Pär Gustavsson, Kundcenterchef
Telefon: 0470-77 51 18

Jon Vestman, Personalutvecklare
Telefon: 0470-77 52 55

Facklig företrädare för Vision, Akademikerna, Seko, Sveriges ingenjörer eller Ledarna nås via Växjö Energis kundtjänst, telefon 0470-70 33 33.

Övrigt

Vi tillämpar löpande urval.

Välkommen med din ansökan!