Gruppchef - Projektavdelning

Om arbetsplatsen

Växjö Energi, som är en del av Växjö kommun, erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens energisystem. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar vi prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden.
På Växjö Energi arbetar vi med beprövade arbetssätt och frihet under ansvar. Vi tror på att en arbetsplats med jämställdhet och mångfald utvecklar oss och vår verksamhet. Vi månar om våra medarbetare och jobbar för en god balans mellan arbete, familj och fritid.

Arbetsuppgifter

Sektionen Kraft och Värme Nät ansvarar för byggande, drift och förvaltande av Växjö Energis expansiva infrastruktur för fjärrvärme, fjärrkyla, ladd och solkraft. Sektionen verkar som en integrerande länk mellan vår kundorganisation och produktionsanläggningen på Sandviksverket.

Vi söker en gruppchef för ett team drivna medarbetare i vår projektorganisation på Kraft och Värme Nät. Här får du möjlighet att genom ett gott ledarskap ge förutsättningar för medarbetarna i gruppen att trivas och fortsätta sitt viktiga jobb med att planera utbyggnaden av den hållbara och samhällsviktiga infrastruktur som sektionen ansvarar för.

Dina arbetsuppgifter kommer innebära att planera verksamheten genom intern och extern samordning av de parter projektgruppen kommer i kontakt med, samt strategiskt förbereda denna för en växande och mer differentierad marknad. Du tar fram budget och kalkyler för projektgruppen, samt driver utvecklingen av avdelningen framåt genom omvärldsbevakning och deltagande i utvecklingsprojekt.

Hos oss jobbar du tillsammans med engagerade kollegor med stark framtidstro i en spännande bransch. Tillsammans brinner vi för att åstadkomma en vanlig vardag och en helt annorlunda, mer hållbar framtid.

Kvalifikationer

Vi söker dig med ingenjörsexamen alternativt högskoleexamen med teknisk inriktning. Vi ser att du har minst 5 års erfarenhet av projektverksamhet, gärna från entreprenadområdet. Tidigare erfarenhet av att arbeta i ledande position med medarbetarsansvar är meriterande.

För att trivas i rollen ser vi att du har goda ledaregenskaper, är lyhörd och vill arbeta med att stötta och utveckla dina medarbetare. Du bör vara strategisk och kunna gå in och stötta medarbetarna i gruppen när det behövs.

B - körkort är ett krav.

På grund av Växjö Energis verksamhet och arbetsuppgifternas natur kommer en säkerhetsprövning genomföras som en del av rekryteringsprocessen.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2023-04-08 

Ansök tjänst

Kontaktpersoner

Peter Johansson, Chef Kraft och Värme Nät
Telefon: 0470-77 51 53
 
Ylva Jonsson, Personalutvecklare
Telefon: 0470-73 43 15
 
Facklig företrädare för Vision, Akademikerna, Seko, Sveriges ingenjörer eller Ledarna nås via Växjö Energis kundtjänst. 
Telefon: 0470-70 33 33
 
Välkommen med din ansökan!