Vi släcker ner under Earth Hour

Mellan den 25 till 30 mars är det Earth Week. Under veckan fylls Växjö med föreläsningar, utställningar, klädswap och mycket mer. Veckan avslutas sedan med Earth hour.

Under veckan ställer vi ut på Växjö stadsbibliotek på temat "Från olja till fossilfritt". Omställningen till fjärrvärme har fått stor betydelse för luft och miljö. Hela programmet för Earth Week hittar du här.

Kulmen för veckan är Earth Hour som infaller lördagen den 30 mars klockan 20.30-21.30. Det är en internationell kampanj som uppmanar hushåll och företag att under en timme släcka ner all elektrisk utrustning. Vill du veta mer om Earth Hour och vad du kan göra för att bli mer klimatsmart, besök Världsnaturfondens hemsida.

Vi på Växjö Energi släcker ner belysningen på vår ackumulatortank och vårt kontor. Vi släcker även ner gatubelysningen i Växjö på uppdrag av Växjö kommun. Delta du också!

Tävla i Earth Hour Challenge

Lär dig mer om hur du kan leva planetsmart i appen Deedster. Svara på frågor och gör uppdrag som visar hur du kan minska din miljöpåverkan. Gå in och anslut dig till Växjö och tävla mot andra städer! Tävlingen pågår 16-30/3, men du kan redan nu ladda ner appen och smygstarta. Här hittar du mer information om Deedster.