Hoppa till huvudinnehållet

Vi sänker elnätsavgiften

Coronakrisen betyder tuffa tider för många. Därför sänker vi elnätsavgiften för såväl privatkunder som företagskunder från och med 1 maj 2020.

Är du privat- eller företagskund? Se din nya elnätsavgift från 1 maj 2020

Privat Företag

Varför sänker vi elnätspriset?

– En sänkning av elnätspriset var inplanerad sedan tidigare men skulle genomföras först år 2021. Genom att påskynda sänkningen vill vi underlätta för såväl hushållen som näringslivet i regionen, säger Mats Lundin, affärsområdeschef Elnät på Växjö Energi.

Totalt handlar det om cirka 37 000 kunder som får en lägre elnätsavgift, både privatkunder och företagskunder. Exakt hur avgiften ska justeras skiljer sig åt beroende på kundområde och abonnemang.

Byte av abonnemang 

Vi kommer även se över kunder med en mätarsäkring på 16 A, där merparten är privatkunder, för att säkerställa att de får det abonnemang som är mest gynnsam ekonomiskt beroende på användningen av el. Sammantaget kommer prissänkningen och abonnemangsjusteringen innebära att elnätskostnaden minskar med cirka 8 miljoner kronor.

– Det är något som kommer att påverka många av våra privatkunder positivt. Om du har rätt abonnemang i förhållande till din elanvändning finns det pengar att spara, säger Mats Lundin.