Hoppa till huvudinnehållet

Modernisering av Elverket

Vi arbetar ständigt för att Växjöbornas vardag ska fungera så bra som möjligt, både idag och imorgon. Under 2016 moderniserade vi Växjös elnät genom att bygga om fördelningsstationen Elverket vid Vattentorget, intill Växjösjön.

Arbetet gjordes för att:

  • öka personsäkerheten
  • trygga energiförsörjningen
  • öka energikapaciteten i centrum

Den tidigare transformatorstationens byggnad försågs med tak och väggar som höjde person- och driftsäkerheten samt förnyade utseendet exteriört. Den gamla transformatorn byttes ut till en ny med större effekt. Arbetet var klart under hösten 2016. 

Byggnaden är utformad med tanke på att man inte får använda några brännbara material. Den är uppförd i specialplåt, som patineras med tidens gång, samt ljussatt. Materialet är anpassat efter omgivningens färger för att smälta in.

Nedan kan du läsa om hur arbetet fortskred