Hoppa till huvudinnehållet

Bidrag ger grönare körning i kommunkoncernen

Vi på Växjö Energi är stolta över att ligga långt fram med vårt arbete för en hållbar miljö, men bra kan bli ännu bättre! Därför är vi nu väldigt glada över att kunna bidra till grönare körning inom Växjö kommunkoncern.

Precis som det växande intresset för elcyklar växer också intresset för motordrivna fordon som går på förnybara drivmedel. För oss är den här utvecklingen en viktig del i vårt arbete, inte minst för att vi ska kunna bidra till en grönare framtid. 

En grönare framtid för Växjö kommun

Hur då? Undrar du kanske. Jo, Naturvårdsverket har beviljat oss 50 procent av investeringskostnaden för uppförande av totalt 31 laddstationer med 97 laddningspunkter för Växjö kommunkoncerns interna fordon, ett bidrag på 870 000 kronor. Bidraget kommer från Klimatklivet som är ett investeringsstöd till lokala och regionala åtgärder som minskar utsläppen av koldioxid.

– Vi fortsätter att tillhandahålla kraftfulla tjänster och verktyg till hushåll och verksamheter för att bidra till en fortsatt hållbar utveckling av Växjöregionen. Här vill vi medverka till omställningen till förnybara fordonsbränslen. Därför är vi fantastiskt glada att vi nu fått resurser för att medverka till att bygga ut infrastrukturen för elfordon och därigenom bidra till en allt grönare framtid för Växjö kommun, säger Erik Tellgren, vd Växjö Energi.

150 eldrivna fordon inom tre år

Inom tre år räknar vi med att kommunens bolag och förvaltningar har 150 eldrivna transportfordon vilket är en ökning med hela 120 fordon från årsskiftet 2016/2017. Arbetet med uppförandet av laddstationer kommer påbörjas 2018 och pågå till och med 2020. Vi kan därmed konstatera att eldrivna fordon kommer bli en allt vanligare syn på Växjös gator, en utveckling vi är stolta över att vara en del av!

Förresten, du vet väl att du som privatperson numer kan ansöka om bidrag för att installera en laddpunkt för elbil eller laddhybridbil hemma? Läs mer om Ladda-hemma-stödet för din elbil här

Här kan du läsa mer om Klimatklivet