En del av allas vardag

Växjö Pride går av stapeln den 10-16 maj. Häng med på Växjös vecka där vi tillsammans lyfter allas lika värde och synliggör hbtqi-frågor.

Tyvärr blir det inget pridetåg i år, men misströsta inte. Veckan är fylld av roliga coronaanpassade aktiviteter, du kan bland annat:

 • Gå Pride Art Walks i Fyllerydsskogen
  Det blir en blandning av digitala och fysiska konstnärsverk i blandade material och uttryck. De digitala presentationerna samt information om konstverken kommer besökaren kunna ta del av genom att scanna QR-koder längs vägen. Startar och slutar vid VAIS-torpet.
 • Kasta sko vid Skokastet i Linnéparken
  Skokastet är ett alternativ till paraden, en manifestation och installation. Under hela Prideveckan kommer finnas linor uppspända över den stora entrén till Linnéparken.
 • Lyssna på Lilla podden om livet
  Berättelser från 4-5 olika personer som på något sätt har mött utmaningarna utifrån olika normer, t.ex. en HBTQI-person, en person från en annan kultur, några med en eller flera funktionsvariationer. Podden hittas där poddar finns.
 • Dokumentär hörlursföreställning: Berättelser längs en paradväg
  En dokumentär hörlursföreställning om vår samtid och framtid. Om Växjö och om livet i stort och smått. Den tar upp sorg, glädje, mod och styrka, sårbarhet och kraften som bor inom oss människor. Du har en digital karta i mobilen som guide och hållpunkter under färden som du kommer se rent fysiskt.
 • Föreläsning: Girlfags & Guydykes – en unik och ifrågasatt identitet
  En föreläsning baserad på sexologiskt forskning och en beskrivning av den sexuella minoriteten “Girlfags & Guydykes”. 12-16 maj, för mer info och anmälan kontakta siri.lindqvist@hotmail.com

Se hela programmet

Ta gärna en promenad förbi vår fina transformatorbyggnad vid Vattentorget. Ett av våra bidrag till att sätta färg på Växjö under prideveckan för att lyfta det viktiga budskapet om att stå upp för mångfald och alla människors lika värde!


Människors lika värde

Syftet med Växjö Pride är att arrangera en festival som på olika sätt synliggör, stödjer och utvecklar förutsättningar för homosexuella, bisexuella, transpersoners och queerpersoners liv. Vi på Växjö Energi bedriver ett mångfaldsarbete som innebär att vi arbetar efter att människors lika värde respekteras. För oss spelar det ingen roll hur du ser ut eller var du kommer ifrån – vi ägnar vår vardag åt att skapa och leverera värme, el och bredband oavsett.

Stolta sponsorer

Vi på Växjö Energi är stolt sponsor av Växjö Pride. Vi kommer att lyfta frågan om allas lika värde lite extra under våren och sommaren och har till exempel en workshop där alla medarbetare får diskutera kring vår värdegrund som bland annat innehåller hur vi ska tänka och agera för att med­arbetare ska behandlas rättvist, jämställt och med respekt. Vi hissar givetvis prideflaggan utanför vårt kontor och färglägger vår transformatorbyggnad vid Vattentorget för att uppmärksamma veckan.