Hoppa till huvudinnehållet

Fjärrvärmeanslutning

Här kan du läsa om hur det går till att ansluta ett hus till fjärrvärme. Längst ner på sidan kan du fylla i en intresseanmälan för fjärrvärmeanslutning.

Såhär går det till att ansluta ditt hus till fjärrvärme:

  1. Lämna en intresseanmälan. Vi undersöker då om vi har möjlighet att ansluta ditt hus och kontaktar dig sedan med en offert. Skicka intresseanmälan.
  2. Gör din beställning. Du kan samtidigt beställa fjärrvärmecentralen och installationen av den, samt om du önskar några tillval. Du väljer själv om du vill anlita oss eller en extern VVS-installatör. Det är viktigt att VVS-installatören är godkänd av oss. Om du väljer en extern leverantör av fjärrvärmecentralen ansvarar du själv för skötseln av din fjärrvärmecentral.
  3. Vi besöker dig och vi kommer tillsammans överens om hur ledningarna ska dras för att ansluta ditt hus, både på utsidan och insidan.
  4. Grävning sker och fjärrvärmerören placeras i marken. Efter arbetet återställer vi marken.
  5. Installation av fjärrvärmecentral. Om du beställt installationen enligt offertunderlaget (steg 2) kommer vi att utföra den invändiga installationen. 
  6. Installationen av mätare. Vi kommer till dig och sätter mätaren på plats.
  7. Vi gör en slutkontroll för att kontrollera säkerhet och anslutning. Om installationen av fjärrvärmecentralen utförts av oss görs ett gratis informationsbesök i samband med slutkontrollen med en övergripande introduktion om skötsel av din fjärrvärmecentral.

 

Skicka intresseanmälan

Kom ihåg att du kan få ROT-avdrag. Information om ROT-avdrag på Skatteverkets webbplats