Laddstolpar för elbil

Vi vill bidra till ett hållbart samhälle på flera olika sätt. Därför är vi med och utvecklar laddinfrastruktur för elfordon genom att sätta upp laddstolpar, vilket är en förutsättning för att öka antalet elfordon i Växjö.

Våra laddstationer på Kvarnvägen och Samarkand har laddoperatören Mer som är ett rikstäckande publikt laddnätverk i Sverige och Norge. För att kunna ladda laddar du ner appen Mer Connect Sverige eller behöver du ett laddkort från Mer.

I appen kan du hantera ditt konto, start och stopp av laddning samt betalning.

Så fungerar Mer Connect Sveriges app på Mer's webbplats

Med ett laddkort fyller du enkelt på din laddning när du är ute och kör, oavsett om du behöver ladda när du gör ett ärende eller köra längre sträckor med din elbil.

Beställ laddkort

Bee har bytt namn till Mer

Från den 1 juni 2021 har Bee bytt namn till Mer. Alla som är kund hos Bee idag kommer att kunna fortsätta att ladda med laddbrickor från Bee eller med mobilappen efter att laddstationerna och mobilappen omprofilerats till Mer. Priser och villkor förblir densamma.

 

Publika laddstolpar i Växjö

Kvarnvägen

Vart: Kvarnvägen 35, vid Växjö Energis kontor. 

Laddare:
En snabbladdare för elbilar som tar 20 minuter att ladda med.  
En semisnabb laddare (gröna laddstolpen) som tar 1-3 timmar att ladda med, beroende på vilken bil du har. Laddstationen har uttag som passar alla elbilar på marknaden. Det betyder att du inte behöver ta med dig någon sladd eller fundera på vad du har för uttag i din bil. 

Grand Samarkand

Vart: På Grand Samarkand vid parkeringarna längst ut mot Hejaregatan, mitt emot McDonalds. 

Laddare: Två semisnabba laddare som tar 1-3 timmar att ladda med, beroende på vilken bil du har. För att ladda behöver du ha med dig en laddsladd. 

Vår leverantör Mer hjälper dig med laddhjälp dygnet runt:
Telefon: 077 44 33 900
Öppettider: Dygnet runt

Laddstation i eget hus

Genom stödet Ladda bilen kan du få bidrag för att installera en laddpunkt för elbil och/eller elhybrid hemma. Du skickar din ansökan till Naturvårdsverket efter att laddstationen har installerats.

Naturvårdsverkets webbplats om stödet Ladda bilen