Hoppa till huvudinnehållet

Laddstolpar för elbil

Vi vill bidra till ett hållbart samhälle på flera olika sätt. Därför är vi med och utvecklar laddinfrastruktur för elfordon genom att sätta upp laddstolpar, vilket är en förutsättning för att öka antalet elfordon i Växjö.

Från och med 1 juli 2020 ingår våra laddstationer på Kvarnvägen och Samarkand i Bee Charging Solutions (Bee) laddnätverk som finns över hela Sverige. För att kunna ladda laddar du ner Bee's app Bee Charging eller behöver du ett laddkort från Bee.

I appen kan du hantera ditt konto, start och stopp av laddning samt betalning.

Så här fungerar Bee Chargings app på Bees webbplats

Med ett laddkort fyller du enkelt på din laddning när du är ute och kör, oavsett om du behöver ladda när du gör ett ärende eller köra längre sträckor med din elbil.

Beställ laddkort

Snabbladdare Kvarnvägen

Utanför vårt kontor på Kvarnvägen 35 står Växjös första snabbladdare för elbilar. Med den kan du ladda elbilen på bara 20 minuter.  

Laddstationen har uttag som passar alla elbilar på marknaden. Det betyder att du inte behöver ta med dig någon sladd eller fundera på vad du har för uttag i din bil. Den gröna laddstolpen som finns i laddstationen är en semisnabb laddare och tar 1-3 timmar att ladda med. 

Laddstolpar på Grand Samarkand


På Grand Samarkand har vi satt upp två semisnabba laddare som innebär att du kan ladda bilen på 1-3 timmar, beroende på vilken bil du har. Passa på att ladda bilen medan du uträttar dina ärenden i affärerna. För att ladda behöver du ha med dig en laddsladd. 

Du hittar stolparna vid parkeringarna längst ut mot Hejaregatan, mitt emot McDonalds.

Laddstation i eget hus

Genom det så kallade ladda hemma-stödet kan du få bidrag för att installera en laddpunkt för elbil och/eller elhybrid hemma. Du skickar din ansökan till Naturvårdsverket efter att laddstationen har installerats.

Naturvårdsverkets webbplats om ladda hemma-stödet