Laddstolpar för elbil

Vi vill bidra till ett hållbart samhälle på flera olika sätt. Därför är vi med och utvecklar laddinfrastruktur för elfordon genom att sätta upp laddstolpar, vilket är en förutsättning för att öka antalet elfordon i Växjö.

Från och med 1 juli 2020 ingår våra laddstationer på Kvarnvägen och Samarkand i Bee Charging Solutions (Bee) laddnätverk som finns över hela Sverige. För att kunna ladda laddar du ner Bee's app Bee Charging eller behöver du ett laddkort från Bee.

I appen kan du hantera ditt konto, start och stopp av laddning samt betalning. Här kan du läsa mer om Bee Charging.

Med ett laddkort fyller du enkelt på din laddning när du är ute och kör, oavsett om du behöver ladda när du gör ett ärende eller köra längre sträckor med din elbil. Du kan beställa ett laddkort via formuläret längst ner på den här sidan.

Snabbladdare Kvarnvägen

Utanför vårt kontor på Kvarnvägen 35 står Växjös första snabbladdare för elbilar. Med den kan du ladda elbilen på bara 20 minuter.  

Laddstationen har uttag som passar alla elbilar på marknaden. Det betyder att du inte behöver ta med dig någon sladd eller fundera på vad du har för uttag i din bil. Den gröna laddstolpen som finns i laddstationen är en semisnabb laddare och tar 1-3 timmar att ladda med. 

Laddstolpar på Grand Samarkand

På Grand Samarkand har vi satt upp två semisnabba laddare som innebär att du kan ladda bilen på 1-3 timmar, beroende på vilken bil du har. Passa på att ladda bilen medan du uträttar dina ärenden i affärerna! För att ladda behöver du ha med dig en laddsladd. 

Du hittar stolparna vid parkeringarna längst ut mot Hejaregatan. Mitt emot McDonalds.

Ladda-hemma-stödet

Genom det så kallade ladda-hemma-stödet kan du få bidrag för att installera en laddpunkt för elbil och/eller elhybrid hemma. Du skickar din ansökan till Naturvårdsverket efter att laddstationen har installerats. Här kan du läsa mer om ladda-hemma-stödet till privatpersoner.

I formuläret här nedan kan du beställa laddkort för att kunna ladda på våra egna laddplatser i Växjö men även i hela Sverige genom laddnätverket Bee.

Beställ laddkort

Välj typ av laddkort *

Bee Flexible
Detta abonnemang passar dig som laddar större delen hemma men behöver komplettera din laddning längs vägen. Du betalar bara för elen du laddar och får en överskådlig faktura över din laddning och du har ingen bindningstid. Kostnaden för elen är 5 kr per kWh för publik snabbladdning (s.k DC-laddning) och 3 kr per kWh för publik destinationsladdning (s.k AC-laddning). På snabbladdarnas AC-uttag är kostnaden 3 kr per kWh. Då kan du ladda på alla laddstationer i Bee's publika laddnätverk i Sverige. 

Bee Around
Detta abonnemang passar dig som vill ha en fast kostnad för din elbilsladdning i det publika laddnätverket. För 399 kr per månad laddar du fritt i Bee's publika laddnätverk. Du har ingen bindningstid men en uppsägningstid på 30 dagar och kan ladda på alla Bee's laddstationer i Sverige. Abonnemanget gäller både för privatpersoner och företag, dock inte för kommersiell trafik.
Abonnemanget är personligt kan endast tecknas av personer eller företag skrivna i Sverige.

Dina personuppgifter samlas in för att fullgöra Bee Charging Solutions Försäljningsvillkor. Här kan du ta del av Försäljningsvillkoren via vår partner Bee.

Växjö Energi samlar inte in några uppgifter om dig.

Godkännande
Försäljningsvillkor