Skolprojekt

Hållbara kliv – årskurs 5

Hållbara kliv är ett samverkansprojekt mellan Skol- och barnomsorgsförvaltningen, Energikontor Sydost, Planeringskontoret och Växjö Energi. Inom projektet gör kommunens alla femteklassare bland annat studiebesök hos oss. Vår målsättning är att förmedla kunskap om hållbar energiproduktion. Vi berättar om hur restprodukter från de småländska skogarna blir till värme, kyla och el i Sandviksverket och hur vi sluter kretsloppet genom att föra tillbaka aska till skogen

52 lärare har deltagit i utbildning för att jobba med intresseväckande lektioner om energi, där eleverna är delaktiga genom att testa, bygga och förbättra.

Framtidsspanarna – mellan årskurs 8 och 9

Under en vecka i början på sommarlovet får du som ung tjej vara med om roliga övningar och utmaningar i teknikens tecken. Övningarna varvas med information och teori som kan hjälpa dig få upp ögonen för den spännande framtidsbransch som vi jobbar inom varje dag. Du får även åka på en rad olika studiebesök.

Du kanske aldrig ens har tänkt tanken att syssla med något tekniskt i framtiden? Det spelar ingen roll – nu har du chansen att få lite koll på energibranschen. Kanske passar den dig perfekt!

Läs mer om framtidsspanarna

ECC-teknikföreläsning

Hur ska vi få ungdomar att förstå var jobben finns och hur de kan få dem i energi- och teknikbranschen? Hur motiverar vi unga att läsa matematik tidigt och söka sig en framtid som tekniker och ingenjör?

Sedan 2015 driver ECC (Energy Competence Center) inspirerande Energi- & teknikföreläsningar tillsammans med systerprojektet Arbetsmarknadskunskap. 

Vi på Växjö Energi har två år i rad bjudit in skolelever från Växjö för att ta del av denna föreläsning. 2016 deltog 600 niondeklassare och 2017 hölls föreläsningen för cirka 200 gymnasieelever. Vår förhoppning är att vi lyckats inspirera fler till att gå en utbildning som leder till arbete i vår bransch.